Brasserie De Heerlijkheid opent haar deuren in Vichte

Uitbater Frederik Simoen, zaalverantwoordelijke Morgane Champion en uitbater Pieter Gevaert met vriendin aan het terras op het Bekaertplein. © GV
Redactie KW

Maandag 13 juli opende Brasserie & Tearoom De Heerlijkheid haar deuren aan het Bekaertplein in hartje Vichte. Je kan er elke dag terecht vanaf 10 uur voor dagverse gerechten en een uitgebreide drankkaart. In de namiddag bakken ze ook pannenkoeken en wafels.

De lichtrijke zaak met groot terras bevindt zich vooraan in de residentie Kasselrij met haar 74 ruime assistentiewoningen. “In de eerste plaats worden we aan de nieuwbouwappartementen voor 65-plussers gelinkt, maar we zijn open voor iedereen”, zegt uitbater Frederik Simoen.

“We mikken op dagverse, gewone gerechten die op een frisse manier gebracht worden.” Pieter Gevaert, mede-uitbater, bevestigt. “We willen een simpele en nederige zaak zijn die altijd toegankelijk is voor alle leeftijden en die producten van de beste kwaliteit serveert.”

“Bij ons kan je terecht om een glas te drinken of gezellig te tafelen met familie of vrienden. We werken met een vaste kaart met kleine gerechten als dagsoep, toast zalm, spaghetti, kaas- en garnaalkroketten en een mooi aanbod klassiekers als steak, cote à l’os, scampi’s, slibtongen en een paar salades”, somt Frederik op.

Eerste zaak

“Dagelijks bieden we een lekkere dagschotel aan en zijn er een aantal suggesties van de chef. Vandaag zijn er bijvoorbeeld drie verschillende bereidingen van mosselen te verkrijgen. Pieter en ik kennen elkaar al 15 jaar van het uitgaansleven en willen er samen volledig voor gaan.”

“Toevallig kwamen we op deze plek uit. Dit is onze eerste zaak samen, maar allebei kennen we het klappen van de zweep in de horeca zeer goed. Zelf woon ik ongeveer acht jaar in Vichte en was ik meer dan twintig jaar fulltime dj.”

Naam

“Alle credits voor de naam van onze zaak gaan naar één van de bewoners van de assistentiewoningen Kasselrij. Een dame had een paar suggesties en daaruit hebben we De Heerlijkheid gekozen.”

We zijn heel goed uit de startblokken geschoten“, besluit zaakvoerder Frederik Simoen. “Iedereen is positief en enthousiast. Het is leuk dat ons zonovergoten terras van in het begin vol zat. Morgane Champion, onze zaalverantwoordelijke, heeft vandaag al fantastisch werk geleverd. Misschien nog meegeven dat we het best bereikbaar zijn via de parking van de Beukenhofstraat èn dat er nog appartementen te koop zijn.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier