De vakbonden kregen het nieuws te horen op een bijzondere ondernemingsraad. Voor een reeks Nederlandse vennootschappen werd beslist "surséance" of uitstel van betaling aan te vragen. De moedervennootschap FNG nv en de Zweedse activiteiten zijn niet bij de insolventieprocedure betrokken, luidt het.

"De FNG-groep drukt hierbij de hoop uit dat deze onvermijdelijke stap niet het einde betekent voor de volledige activiteiten van de groep", klinkt het in het persbericht. Bij de groep werken in totaal meer dan 1.000 mensen, het is niet duidelijk hoeveel getroffen zijn door de faillissementsaanvraag.

Volgens het bedrijf werden de voorbije maanden "alle mogelijke alternatieven onderzocht die toelieten de FNG-groep te redden (...) maar de banken hebben sommige uitstaande kredieten opgeëist en de bankrekeningen geblokkeerd. Verscheidene vennootschappen beschikken hierdoor niet langer over de vereiste middelen om te betalen en hun activiteiten verder te zetten."

(Belga)

De vakbonden kregen het nieuws te horen op een bijzondere ondernemingsraad. Voor een reeks Nederlandse vennootschappen werd beslist "surséance" of uitstel van betaling aan te vragen. De moedervennootschap FNG nv en de Zweedse activiteiten zijn niet bij de insolventieprocedure betrokken, luidt het. "De FNG-groep drukt hierbij de hoop uit dat deze onvermijdelijke stap niet het einde betekent voor de volledige activiteiten van de groep", klinkt het in het persbericht. Bij de groep werken in totaal meer dan 1.000 mensen, het is niet duidelijk hoeveel getroffen zijn door de faillissementsaanvraag. Volgens het bedrijf werden de voorbije maanden "alle mogelijke alternatieven onderzocht die toelieten de FNG-groep te redden (...) maar de banken hebben sommige uitstaande kredieten opgeëist en de bankrekeningen geblokkeerd. Verscheidene vennootschappen beschikken hierdoor niet langer over de vereiste middelen om te betalen en hun activiteiten verder te zetten." (Belga)