Bouwplannen in Waregem

Bart Vanderdonck (ontwikkelaar De Steenoven/Alheembouw), burgemeester Kurt Vanryckeghem en Davy Demuynck (projectontwikkelaar Ion) met de maquette van het grootschalig bouwproject aan het Regenboogstadion. © DJW
Redactie KW

Een hotel, twee appartementsblokken van 17 hoog, een handelscentrum en een parkeertoren aan Regenboogstadion in Waregem. Dit zijn de bouwplannen voor de komende vijf jaar.

Binnen vijf jaar staan er aan het Regenboogstadion een hotel met 60 kamers, twee appartementsblokken met in totaal 112 woongelegenheden van diverse grootte, een winkelblok plus een parkeertoren met 513 parkeerplaatsen. Drie projectontwikkelaars vormen een tijdelijke vereniging en voeren de realisatie uit waarvoor volgens begroting 64 miljoen euro vereist is. De vooropgestelde afwerkingsdatum van het gehele project ligt vast eind 2022. De stad die eigenaar was van de gronden rond het stadion en aan de overkant naast de expohal waar de parkeertoren komt verkocht die eigendom. De centen investeert de stad in de volledige vernieuwing van het Regenboogstadion zelf waarvan de aannemer momenteel bezig is met de derde fase. Stadsbestuur en ontwikkelaars stelden de maquette van de site woensdagmiddag voor. ‘Dit project zal samen met Zuidboulevard die in juni officieel wordt geopend het centrumbeeld en vooral de skyline ingrijpend veranderen. “Dit is een nieuwe stap naar de totale vernieuwing van het stadscent”, stelde burgemeester Vanryckeghem.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.