De Ieperse rechtbank van koophandel heeft maandag aannemersbedrijf Gabecon, dat gevestigd is in bedrijventerrein Polderhoek in Geluveld, failliet verklaard. Het bedrijf zat al een tijdje in slechte papieren. Op 10 april beschermde de rechtbank het bedrijf al tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf kon zo blijven verder werken onder de zogenaamde Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO). Op 8 mei keurde de rechtbank van koophandel de aanvraag voor de WCO3-procedure goed, waarbij er een gerechtelijk mandataris werd aangesteld om te zoeken naar een potentiële overnemer voor de 17 lopende werven.

Die procedure liep af op maandag 19 juni, maar Gabecon stapte ondertussen opnieuw naar de rechter om uitstel te vragen. Dat kreeg het bedrijf tot 10 juli. In die tijd is men er niet in geslaagd om een overnemer te vinden voor het bedrijf, waardoor het failliet werd verklaard. De Poperingse advocaat Dirk Cauwelier werd aangesteld als curator.

Bij Gabecon werkten nog 30 mensen, 15 bedienden en 15 arbeiders. Grote werven die door het faillissement on hold staan zijn onder meer de bouw van het rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef in Ieper, het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge, zorgcampus Bellegem van OCMW Kortrijk en het nieuwe gebouw van Eandis in Ieper.

(TOGH)

De Ieperse rechtbank van koophandel heeft maandag aannemersbedrijf Gabecon, dat gevestigd is in bedrijventerrein Polderhoek in Geluveld, failliet verklaard. Het bedrijf zat al een tijdje in slechte papieren. Op 10 april beschermde de rechtbank het bedrijf al tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf kon zo blijven verder werken onder de zogenaamde Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO). Op 8 mei keurde de rechtbank van koophandel de aanvraag voor de WCO3-procedure goed, waarbij er een gerechtelijk mandataris werd aangesteld om te zoeken naar een potentiële overnemer voor de 17 lopende werven.Die procedure liep af op maandag 19 juni, maar Gabecon stapte ondertussen opnieuw naar de rechter om uitstel te vragen. Dat kreeg het bedrijf tot 10 juli. In die tijd is men er niet in geslaagd om een overnemer te vinden voor het bedrijf, waardoor het failliet werd verklaard. De Poperingse advocaat Dirk Cauwelier werd aangesteld als curator.Bij Gabecon werkten nog 30 mensen, 15 bedienden en 15 arbeiders. Grote werven die door het faillissement on hold staan zijn onder meer de bouw van het rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef in Ieper, het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge, zorgcampus Bellegem van OCMW Kortrijk en het nieuwe gebouw van Eandis in Ieper. (TOGH)