Zes sociale huurflats op site vroegere gemeentedepot Koekelare

De vroegere site van de technische dienst aan de Belhuttebaan. © GINO COGHE Gino Coghe
Redactie KW

De gemeenteraad besliste unaniem om een deel van de gronden van het vroegere gemeentedepot aan de Belhuttebaan te verkopen aan Woonmaatschappij IJzer & Zee. Die gaat er zes sociale huurappartementen bouwen.

“Het gemeentedepot en de technische dienst verhuisden recent naar een nieuw onderkomen in de kmo-zone, net naast het nieuwe recyclagepark”, legt burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) uit.

“Enkele jaren geleden werd een ruimtelijk uitvoeringsplan gemaakt om de vroegere site van de technische dienst aan de Belhuttebaan de bestemming van ‘woonzone’ te kunnen geven. De terreinen liggen immers niet alleen aan de Belhuttebaan, maar palen ook aan de woonwijk Nieuwenhove. Het grootste deel van de site, goed voor circa 3.000 vierkante meter, zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar om er een woonproject te realiseren. Een kleiner deel van 699 vierkante meter willen we verkopen aan Woonmaatschappij IJzer & Zee. Zij plannen er de bouw van zes sociale huurappartementen. IJzer & Zee telt voor de aankoop van de grond 120.000 euro neer.”

De volledige gemeenteraad gaf zijn fiat voor de verkoop van de grond aan IJzer & Zee. De resterende 3.000 vierkante meter zal openbaar verkocht worden. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.