WVI stelt 26 bouwkavels te koop nabij Wallemote

© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In de Kokelarestraat ontwikkelt WVI een nieuwe verkaveling. 26 loten komen straks te koop. Bouwen kan met een eigen aannemer. De prijs wordt als betaalbaar bestempeld, maar bedraagt toch omstreeks 325 euro per vierkante meter. De ligging van de percelen is wel dicht bij de groene long in Izegem.

Samen met de stad realiseert WVI in totaal 26 bouwkavels langs de Kokelarestraat, tussen huisnummer 74 en 100. De verkaveling zal de naam Sleedoornstraat krijgen. “Twee kavels zijn bestemd voor open bebouwing, 17 voor halfopen bebouwing en 7 voor gesloten bebouwing”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Er werd gekozen voor verschillende woontypologieën om diverse bewoners aan te trekken, van jonge gezinnen tot gepensioneerden. Denk maar aan rijwoningen, koppelwoningen, vrijstaande woningen, maar ook patiowoningen. Deze laatste beschikken zowel aan de voor- als de achterzijde over een private tuin met voldoende privacy. De oppervlaktes van de kavels varieert van 221 tot 771 vierkante meter. De grondprijzen starten vanaf 71.800 euro voor een gesloten bebouwing.”

Levenslang wonen

“Het woonproject beschikt over heel wat troeven”, vult schepen Caroline Maertens aan. ”Opmerkelijk is dat de inplanting van de woningen op de bouwpercelen zorgvuldig is uitgekiend, zodat elke woning een optimale zonoriëntatie kent voor de tuin. Daarenboven geniet elk dak van een optimale oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen.”

“Met WVI zetten we ook in op het concept van aanpasbaar bouwen en levenslang wonen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI.

“Zo kunnen op alle bouwloten nieuwe woonvormen zoals zorg- of kangoeroewoningen gerealiseerd worden. De meest duurzame woning is er één waarin je levenslang kan genieten. Door vooruitziend te bouwen, kan je je woning zo ontwerpen en inrichten dat je er ook op latere leeftijd nog perfect in kan leven zonder zware verbouwingen te doen. Op twee bouwloten gaan we zelfs nog een stap verder met het concept duplexwoning: twee gekoppelde woongelegenheden op één bouwgrond.”

Bij het ontwerp van het openbaar domein werd ook de nodige aandacht besteed aan voldoende parkeerplaatsen, waterberging alsook het realiseren verbindingen voor de trage weggebruikers tussen de Eiken-, Espen-, Kokelare- en Boomgaardstraat. “Met de realisatie van dit woonproject willen we gezinnen de kans geven om een woning met eigen tuin te kopen voor een betaalbare prijs”, besluit burgemeester Bert Maertens. “Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog altijd met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.”

Interesse: schrijf je hier in

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het digitaal infomoment op woensdag 30 maart 2022 om 19u00. Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via https://www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.