Woonproject Ingelpark verrijst op voormalige locatie Meubelen Astrid

© (Foto concept Eribo)
© (Foto concept Eribo)
Redactie KW

Op de locatie van de voormalige bekende meubelzaak Astrid komt het nieuwe woonproject Ingelpark. De oude bedrijfsgebouwen verdwijnen onder de sloophamer en in de plaats komen er twee residenties met plaats voor 45 wooneenheden.

Het is ondertussen twee jaar geleden dat Meubelen Astrid langs de Weststraat definitief de deuren sloot. De zaak, in 1957 opgericht door Etienne Monteyne, werd vernoemd naar zijn vrouw Astrid en was eerst gevestigd inde Rotsestraat in Emelgem. In 1967 volgde een verhuis naar de Weststraat in Ingelmunster. Later nam zoon Laurens Monteyne de zaak over. Het was hij die de legendarische slogan ‘Goedkoper is strafbaar’ en de bijhorende televisiespot verzon. De bedrijfsgronden en -gebouwen zijn ondertussen verkocht aan de Waregemse projectontwikkelaar Eribo, die er project Ingelpark wil realiseren.

De oude gebouwen ruimen plaats voor twee residenties met 45 wooneenheden. “Residentie Zilver ligt aan de Weststraat, residentie Goud het dichtst bij natuurreservaat Mandelhoek en de verkeersarme Beukendreef. We mikken op een duurzame herbestemming van de oude bedrijfssite, met ruimte voor een park met wandel- en fietspad. De tuinen en terrassen zijn zuid- en zuidwestgericht, met een mooi zicht op de groene oase in het zuiden.”

Het woonproject omvat appartementen met 1,2 of 3 slaapkamers, die oppervlaktes van 69 tot 122 m² hebben. “Op de bovenverdieping zijn er penthouses met grote terrassen tot 63 m²”, vevolgt Pieter. “Onderaan lopen de privétuinen over in het Ingelpark, dat door de gemeente wordt onderhouden. De appartementen bevatten ook technische snufjes zoals thermische en akoestische isolatie en vraaggestuurde isolatie.”

Er is nu al een wachtlijst voor het project en rond 22 maart gaat ook de site www.ingelpark.be online. Tot die tijd kan je terecht op www.eribo.be

(VADU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.