Woonpark Sint-Vincentius in Meulebeke is in volle expansie

Het woonpark Sint-Vincentius in volle ontplooiing met links Residentie de Nieuwe Kapelle en in de achtergrond de nieuwbouw woningen. (foto Luc)
Het woonpark Sint-Vincentius in volle ontplooiing met links Residentie de Nieuwe Kapelle en in de achtergrond de nieuwbouw woningen. (foto Luc)
Redactie KW

Het gaat snel op de bouwwerf van het woonpark Sint-Vincentius in de Bonestraat in Meulebeke. In twee jaar tijd werd een flatgebouw gerealiseerd en zijn de bouwwerken voor energievriendelijke woningen gestart.

In november 2018 werd het bouwproject door Karel Vlaemynck, zaakvoerder van vastgoedmanagement Vlaemynck, voorgesteld in oc Vondel. Nu, twee jaar later, is het eerste appartementsgebouw, Residentie de Nieuwe Kapelle, met 24 appartementen zo goed als af en hebben de dertig loten voor woningbouw reeds allemaal een eigenaar.

Begin november 2019 vond de grote verhuizing plaats van de bewoners van het wzc Sint-Vincentius van de Bonestraat naar het nieuwbouwcomplex De Zonnewende in de Karel Van Manderstraat. Enkele weken later volgde de afbraak van het oude wzc. In februari 2019 ging het kloostergebouw al tegen de vlakte. Zo kwam er een terrein van ruim twee hectare vrij dat door projectontwikkelaar Vlaemynck nu gebruikt wordt voor het woonpark Sint-Vincentius.

De Nieuwe Kapelle

Er werd gestart met de bouw van De Nieuwe Kapelle, een residentie met 24 appartementen, gelegen langs de Tieltstraat. Tegelijk werd er werk gemaakt van de infrastructuurwerken voor de bouw van 30 woningen.

Noor Van Daele, verantwoordelijk dienst verkoop: “Komende zomer worden de flats in de Nieuwe Kapelle opgeleverd. Momenteel zijn er 20 appartementen van de 24 verkocht. Residentie De Nieuwe Kapelle bezit een evenwichtig aanbod van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen. Parkeren gebeurt ondergronds.”

Verschillende stijlen

“De bewoners van De Nieuwe Kapelle kunnen, indien nodig, een beroep doen op assistentie van de groep GVO (De Zonnewende). Wat de woningen betreft zijn alle loten de deur uit en worden de 30 BEN-woningen (woningen Bijna Energie Neutraal) die een mix zullen zijn van verschillende stijlen gerealiseerd.”

“Binnenkort starten we met de bouw van de residenties De Wandeling en Het Aenwijs, langs de kant van de Bonestraat. Beide residenties zullen 14 flats bevatten, dat is minder dan oorspronkelijk voorzien was maar dit wordt gecompenseerd door de bouw van een vierde residentie die aan de andere kant van het stadspark dat aangelegd wordt, zal opgetrokken worden. Die residentie zal goed zijn voor 22 flats. Op 27 en 28 maart organiseren we een opendeurweekend op de site, wie hierbij wil zijn, kan inschrijven op www.vlaemynck.be.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier