Verkoop Waterfront klopt alle records: nog amper 4 van de 120 appartementen in ‘Twin Towers’ beschikbaar

Michaël Vandaele aan Waterfront. De oplevering is voor begin 2023 voorzien. © Marc Valcke
Philippe Verhaest

Begin 2023 moet Waterfront – de twee imposante woontorens aan de Elindus Arena – opgeleverd worden, maar de verkoop loopt nu al als een trein. Van de 120 wooneenheden zijn er nog amper vier beschikbaar. “Die stormloop zet het unieke karakter van het project in de verf”, zegt Michaël Vandaele van projectontwikkelaar ION. “Dit wordt een nieuwe troef voor Waregem.”

Waterfront moet een van dé uithangborden voor ION worden. De Waregemse projectontwikkelaar zet, samen met Steenoven en Alheembouw, haar schouders onder dit verhaal en stilaan krijgen de twee woontorens naast de thuishaven van SV Zulte Waregem stevig vorm.

“Waterfront belichaamt alles waar we bij ION voor staan”, duidt project developer Michaël Vandaele (31). “Wij gaan telkens voor in het oog springende architectuur, realiseren duurzame gebouwen en staan garant voor innovatie. Die drie elementen vind je ook hier terug.”

Een van de penthouses heeft zelfs een eigen zwembad in huis

In 2017 kreeg ION en haar partners het project vanuit het stadsbestuur van Waregem toegekend en in de zomer van 2020 was de eerste fase afgewerkt: het kantoorgebouw op de hoek van de Zuiderlaan met de Meersstraat. “Eind augustus 2021 kon ook het Parkhotel de deuren openen: een viersterrenhotel met in totaal 72 kamers en uitgerust met de hippe gastrobar Zaborov.”

Ascot en Windsor

Klap op de vuurpijl vormen de twee woontorens van Waterfront. Die dragen met Ascot en Windsor elk een naam die naar de rijke paardensporttraditie van Waregem verwijst en zijn het neusje van de zalm van wanneer het over wonen gaat.

“Beide torens tellen elk dertien bouwlagen en zijn 45 meter hoog, goed voor telkens zestig wooneenheden”, vervolgt Michaël. “Over de vormgeving van de gebouwen hebben we erg goed nagedacht. De opvallende Y-structuur zorgt ervoor dat we een zo klein mogelijke footprint houden en voldoende ruimte hebben voor een groene doorwaadbare omgeving. De gevel zal uit natuursteen bestaan en de terrassen krijgen een unieke kartelvorm. Op die manier trekken we volop de kaart van hoogstaande architectuur. Die zal straks mee de skyline van Waregem bepalen en moet een van dé toegangspoorten tot de stad vormen.”

Opmerkelijk is ook dat enkele appartementen een uniek winterterras krijgen. “Dankzij de ‘accordeonramen’ kan je, afhankelijk van het weer, het terras ofwel afschermen ofwel volledig open zetten. Zo kunnen de bewoners een heel jaar lang genieten van hun buitenruimte.”

Vooral de unieke bouwstructuur van de twee torens springt in het oog.
Vooral de unieke bouwstructuur van de twee torens springt in het oog. © ION

Waterfront, dat ontworpen werd door Wielfaert Architecten uit Waregem en B2Ai uit Gent, biedt een thuis aan appartementen van 70 tot 160 vierkante meter, met de penthouses van 250 vierkante meter als uitschieters. Een van die penthouses heeft zelfs een zwembad van 25 vierkante meter ‘aan boord’.

Alle units – met een startprijs van 180.000 euro, exclusief kosten – gaan als zoete broodjes over de spreekwoordelijke toonbank.

“De verkoop is ongezien”, zegt Michaël. “De oplevering is voor begin 2023 voorzien, maar momenteel hebben we amper nog vier units te koop. Dat is uitzonderlijk, maar zet het het unieke karakter van het project nogmaals in de verf.”

Geothermie

Naast de architecturale meerwaarde speelt ook het ecologische aspect een sleutelrol. “Duurzame gebouwen afleveren, is voor ons prioritair”, klinkt het. “Bij Waterfront werken we met een centrale stookplaats die alle bewoners van warm water, verwarming én koeling zal voorzien. Die wordt uitgerust met de meest efficiënte technieken, waaronder een warmtepomp met grondboringen, een warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen. We voerden liefst 75 boringen tot zeventig meter diep uit om beide torens op een duurzame manier te kunnen verwarmen en afkoelen. Het resultaat is een uiterst efficiënte energieopwekking. Zo stoot het gebouw immers 35 procent minder CO2 uit. Iets wat niet alleen voordelig is voor het milieu, maar ook voor eigenaars én bewoners. Zij betalen op zo gegarandeerd de laagste energieprijs. Hier bouwen we de woon-, werk- en ontspanningsplek van de toekomst.”

Voor ION moet Waterfront een van dé referentieprojecten worden. “Dat we dit in eigen stad kunnen realiseren, maakt het verhaal helemaal af. We zijn dankbaar de kans gekregen te hebben om een nieuw stadsdeel te kunnen creëren en zien dat dit verhaal ook mensen uit de brede omgeving rond Waregem naar hier lokt. Mooi dat we mee onze thuis zo op de kaart kunnen zetten.”

© ION
© ION
© ION
© ION
© ION
© ION

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.