Vareno neemt deel aan coronaveilige ‘Bouwroute’ in Poperinge

Vareno is een van de deelnemers aan de Bouwroute.© lbw
Vareno is een van de deelnemers aan de Bouwroute.© lbw
Laurie Bailliu

Bouwunie organiseert tijdens het weekend van 13 en 14 maart de ‘Bouwroute’, een groots coronaveilig opendeurweekend voor Vlaamse bouwbedrijven. Meer dan 260 deelnemende bedrijven openen dat weekend de deuren voor wie inspiratie wil opdoen om te (ver)bouwen. Ook Vareno in Poperinge gooit de deuren open. Je kan er terecht voor een nieuwe keuken of allerhande interieurschrijnwerk op maat.

In Vlaanderen nemen 266 bouwbedrijven, waarvan 66 West-Vlaamse, deel aan de ‘Bouwroute’ die wordt georganiseerd door de Bouwunie. In Poperinge kan je bij Vareno terecht voor een nieuwe keuken of allerhande interieurschrijnwerk op maat.

Vakman om de hoek

“Door de coronacrisis zijn veel bouwbeurzen jammer genoeg niet fysiek kunnen doorgaan”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Met dit initiatief bieden we bouwers en verbouwers toch de kans om live en coronaveilig kennis te maken met een divers aanbod aan bouwproducten- en diensten. Het ‘Winkelhieren’ van Unizo staat meer dan ooit centraal. We willen de mensen stimuleren om op zoek te gaan naar de vakman om de hoek. Dat brengt voor beide partijen vele voordelen met zich mee.”

De bezoeken tijdens de Bouwroute gebeuren verplicht op afspraak. Een plaats reserveren doe je op www.bouwroute.be . In eigen provincie of regio kan je op zoek gaan naar de professional vlakbij. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe keuken? Dan kan je terecht bij Vareno in Poperinge. Door een kijkje te nemen op www.bouwroute.be/bedrijf/67/39 zie je meteen welke tijdsloten nog beschikbaar zijn.

Positief signaal

“Het is natuurlijk niet te vergelijken met een klassiek opendeurweekend waar we ook kookdemo’s kunnen geven en de sfeer gemoedelijker is, maar we zijn zeker blij dat er weer iets kan. Het is ook een positief signaal voor de toekomst. In 2020 werden zowel ons opendeurweekend Batipops in maart, als de OpenBedrijvendag in oktober geannuleerd”, zegt Valerie Debal van Vareno.

“We hopen dat mensen tijdens het opendeurweekend weer de weg naar onze toonzaal vinden, nu dit perfect coronaproof mag en kan. Een opendeurdag verlaagt altijd de drempel om eens langs te komen, ook voor wie nog geen echt concrete plannen heeft. Door corona zijn we in 2020 drie maanden gesloten geweest maar we hebben wel geïnvesteerd in vernieuwingen in de toonzaal. Nu is het aan de klanten om dit te ontdekken en hun plannen van onder het (corona)stof te halen. We zien dit weekend een beetje als een nieuwe start na het voorbije jaar.”

De Bouwroute is een initiatief van Bouwunie, gesteund door haar partners Vinduwaannemer.be, Buderus, Facq, Federale Verzekering, Reynaers Alumumium en Wienerberger.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.