https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vanaf maandag kan je in Lichtervelde stukje grond op Stegen Akker kopen

Hier kan je vanaf maandag een kavel op de kop tikken.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Hier kan je vanaf maandag een kavel op de kop tikken.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente Lichtervelde trappen op maandag 1 maart de verkoopcampagne van 27 bouwkavels op de site Stegen Akker op gang.

Er zijn loten bouwgrond, allemaal tussen de 256 en 994 vierkante meter groot, beschikbaar voor 15 open en 12 halfopen bebouwingen. De prijzen variëren tussen de 53.800 en 218.000 euro. Interesse is er genoeg: zo’n 300 mensen lieten zich vrijblijvend op de wachtlijst zetten.

Elke generatie dienen

De 27 kavels van de WVI maken deel uit van een ruimer project op de Stegen Akker, het woonuitbreidingsgebied tussen de Stegelstraat en de recenter aangelegde Tweelindenstraat. Eerder pootte Matexi er al 86 huizen neer en ook De Mandel voorziet er 9 huurwoningen en 15 huurappartementen. De drie projecten, goed voor in totaal 122 huizen en 15 appartementen, delen een groene zone die ze samen financierden.

Eerder kwamen er ook al verkavelingen bij langs de Koolskampstraat (Rozendale, 40 huizen) en in de Leysafortstraat (Ouderwijk, 38 huizen), maar voor de nabije toekomst staan er geen grote projecten meer op stapel. “En dat is niet erg”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Els Kindt (CD&V). “We stellen met veel plezier vast dat de jeugd in Lichtervelde wil blijven. Voor hen is het een goede zaak dat er huizen en bouwgronden bij komen. Maar liefst gespreid over de tijd, want we willen élke generatie dienen. Ook de jongeren van binnen 10 jaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten