Torenkraan gaat tegen de vlakte in Moorsele

Christophe Lefebvre

De bewoners van het Moorseelse ‘t Vrije beleefden donderdagnamiddag de schrik van hun leven. Een gigantische werfkraan kwam er met een bulderend geluid naar beneden. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers.

Kort na 14 uur werden de bewoners van de volkse wijk opgeschrikt door een enorme knal. “Ik was net wat TV aan het kijken toen ik van de klap bijna uit mijn zetel viel”, klinkt het bij een directe buur. “Eerst dachten we aan een ontploffing of iets dergelijks maar toen we buiten gingen kijken, zagen we dat de bouwkraan op de werf naar beneden was gekomen. Een ronduit hallucinant zicht en niemand die echt wist hoe we moesten reageren. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden enkel vaststellen dat er geen gewonden waren, een geluk bij een ongeluk dus.”

De kraan, in gebruik door de bouwonderneming Damman, deed dienst op de gloednieuwe werf in de wijk. Verantwoordelijken van de onderneming kwamen meteen ter plaatse maar waren karig met commentaar. “Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om een technisch mankement aan een van de tegengewichten of de kabels. Zekerheid is er hierover nog niet en dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Wij zijn vooral blij dat niemand van de bouwvakkers gewond raakte en dat ook de schade aan de omgeving lijkt mee te vallen. Een omheining van een buurtbewoner werd vernield en er is ook schade aan de bouwwerf zelf. Voor de rest is het vooral de kraan die de impact heeft opgevangen.”

Het spektakel zorgde voor heel wat kijklustigen die de spectaculaire beelden op hun smartphones probeerden vast te leggen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.