Stad Brugge belooft werken in Zeebrugge maar er gebeurt niets

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Heel wat Zeebruggenaars vragen via sociale media duidelijkheid rond twee dossiers in hun gemeente. Ze zien de zomer naderen en wijzen op het dossier rond militair domein Knapen en het dossier rond het pad dat naar de tennisclub en Stella Mariskerk leidt. In beide gevallen is nog geen enkel werk aangevat.

Voor het pad was een aanpak beloofd per brief. Die werken waren gepland in de maand januari maar tot nu toe is er nog niets gebeurd.

Burgemeester Dirk De fauw onderstreept dat de werken door de dienst Openbaar Domein zullen aangepakt worden. De stad wacht nog op een nieuwe uitbater voor het tennis- en minigolfterrein. Meerdere bekende horeca-uitbaters stelden zich kandidaat voor dit terrein aan de Stella Mariskerk waar je kan tennissen, minigolf en petanque spelen.

De Zeebrugggenaars hopen dat de hele site grondig aangepakt wordt want het oude zwembad dat eigendom was van het Boudewijn Seapark staat er al jaren te verkommeren.

Het tweede dossier, van het militair terrein Knapen, wordt al heel lang gevolgd door de voormalige bakker Jean Goemaere. Er werd aan de Zeebruggenaars beloofd om met het geld dat ze kregen van Elia op deze site een mooi park aan te leggen waar het aangenaam vertoeven zal zijn. Het park moet ook de bewoners van de Strandwijk, Zeebrugge Dorp en de Vismijnwijk meer samen brengen. Heel wat Zeebruggenaars gaan regelmatig kijken maar zien nog geen beweging op de site.

Speel- en rustplaatsen

“Er zal nog niet veel kunnen gebeuren maar het doel van ons stadsbestuur blijft om een deel van het domein al deze zomer te kunnen openstellen. Vorig jaar deed het dienst als extra parking op drukke zomerse dagen. Er moeten heel wat werkzaamheden uitgevoerd worden waaronder het verplaatsen van de afsluiting en het slopen van bepaalde gebouwen van Defensie” meent burgemeester Dirk De fauw. Voor de inrichting van de totaliteit zullen de Zeebruggenaars zeker nog betrokken worden.

Die Zeebruggenaars hopen op speelmogelijkheden voor de kinderen maar ook op rustplaatsen waar ze weg van het drukke verkeer even kunnen uitblazen midden het groen. “Ik hoop echt dat ze er werk van maken want het kan een meerwaarde zijn voor Zeebrugge. Ik zie samen met het Feestcomité Zeebrugge ook een meerwaarde aan de halfopen gebouwen die kunnen gebruikt worden voor optredens. Door de ruimte kan je er ook deze zomer perfect een aantal zaken volledig coronaveilig organiseren”, zegt Jean Goemaere.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.