Renovatie sportpark in Ruiselede klaar in mei 2024

Schepen Frans Debouck. (foto RV)
Redactie KW

Niemand kan er nog naast kijken aan het gemeentelijk sportpark in Ruiselede: daar zijn drastische renovatiewerken gestart. Een hoge kraan, afrastering en de duidelijke aanwijzing dat de sportliefhebbers nu via de achterzijde de sportzaal en cafetaria kunnen bereiken.

Nieuwe kleedkamers en een compleet andere toegangsweg: dat is het plan. Schepen Frans Debouck licht toe: “De voorkant, die vier kleedkamers omvatte, is al afgebroken en er komen acht kleedkamers. De ingang zal voortaan leiden naar zowel zaal Spel en Sport als naar de eigenlijke sporthal. Rechts van de nieuwe inkom zijn er het kantoor voor de sportfunctionaris en een sanitair blok. Men gaat dan links naar de zaal Spel en Sport, en rechts ofwel meteen naar het café of rechtdoor in de spelersgang voor inkom in een van de acht kleedkamers. Elke kleedkamer heeft een douche tegen de buitenrand, en uiterst rechts, kant Tieltstraat, is er een technisch gedeelte met boilers, regenwatervoorziening, luchtgangen en berging.”

“De aannemer is bouwbedrijf De Keersmaecker uit Aalter-Brug. Alles verloopt perfect volgens plan en timing. De aanvang was medio mei en in mei volgend jaar is de make-over een feit. Elk maandag houden we een evaluatie omtrent de vordering, met technisch personeel, de architect en de aannemer. De metselwerken zijn aan de gang, de ontkoppelingen zijn gedaan.”

“Eind augustus zullen de acht kleedkamers er staan, eind september komt het dak erop, en dan de façade tegen eind oktober. Nog aanbestedingen komen er voor onder meer de elektriciteit en de verwarming, na behandeling in de gemeenteraad. Na de jaarwisseling volgen nog de chape en de tegels en vloeren.”

Meer containers

“Nu staan er twee containers op het graspleintje achter zaal Spel en Sport, die dienst doen als kleedkamer en douche. Dat getal wordt verdubbeld rond eind augustus, zeker nodig als de competitie van onder meer Pervol weer start”, besluit de schepen. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier