Plannen voor nieuwe wijk ‘Vivehof’ in Sint-Eloois-Vijve zijn er

© RV
© RV
Redactie KW

Aan de Spoorweglaan in Sint-Eloois-Vijve realiseren het stadsbestuur en ontwikkelaars Eribo en Steenoven een nieuwe verkaveling van 100 nieuwe woningen. Opvallend: 34 van die woningen zullen een energiepeil 0 hebben, wat betekent dat ze quasi energieneutraal zijn.

De stad Waregem kocht dik vijf jaar geleden onder impuls van schepen van Financiën Rik Soens (CD&V) een terrein van 40.000 vierkante meter op de hoek van de Gentseweg (N43), Expresweg (N382), Schoendalestraat en Spoorweglaan in Sint-Eloois-Vijve. De kostprijs bedroeg ruim 3 miljoen euro. Nu zijn de plannen voor de verkaveling van 100 nieuwe woningen rond: er zijn 42 bouwgronden voor halfopen bebouwing, 24 sociale appartementen, 24 geschakelde woningen en 10 parkwoningen voorzien. Ontwikkelaars Steenoven en Eribo werden aangesteld voor de realisatie van die laatste twee deelprojecten.

Zuinig

De woningen die Steenoven en Eribo realiseren, moeten met een E-peil 0 (de huidige norm is 30, red.) uitblinken in energiezuinigheid. “Zo’n woonproject is ongezien. Bovendien mogen de woningen straks alleen verkocht worden aan gezinnen waarvan dit hun enige eigendom is”, zegt schepen van Patrimonium Rik Soens (CD&V). “Zo slaan we twee vliegen in één klap: we zetten flinke stappen vooruit in de richting van een klimaatvriendelijke toekomst en er komt extra huisvesting voor jonge Waregemnaars aan een eerlijke prijs”, vult schepen Kristof Chanterie (CD&V) aan. De prijs van zo’n woning start vanaf 261.300 euro (exclusief kosten).

De nieuwe woonbuurt, ‘Vivehof’ gedoopt, komt als geroepen. De voorbije vijf jaar kende Waregem al een bevolkingsgroei van bijna 3 procent. De verwachting is dat de bevolking de komende tien jaar verder aangroeit, richting 40.000 inwoners. “De vraag naar woningen in Waregem is nu al bijzonder groot. Met dit project proberen we een deel van de oplossing te bieden”, vertelt Eribo-topman Pieter Vandewiele, die meegeeft dat de carports bij de woningen uitgerust worden met een fietsenberging en er mogelijk elektrische laadpunten voorzien worden. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.