Plannen parkeergebouw aan Waregem Expo krijgen vorm

Zo moet het nieuwe parkeergebouw er binnenkort uitzien. (gf)
Redactie KW

Nu de laatste hand gelegd wordt aan de woontorens op de Waterfront-site, liggen de plannen klaar voor de parkeerhaven met meer dan 300 plaatsen. Het gebouw komt aan de overzijde van het project, ter hoogte van evenementenhal Waregem Expo.

Het nieuwe kantoorgebouw op de hoek van de Meersstraat en de Zuiderlaan is al bijna een jaar in gebruik, het gloednieuwe Parkhotel is open sinds half augustus en de twee imposante woontorens Ascot en Windsor – een knipoog naar de Britse paardenraces en dus onvermijdelijk Waregem Koerse – staan overeind. Voor ontwikkelaars Steenoven, Alheembouw en Ion vormt dat het sein om de plannen voor het nieuwe parkeergebouw af te werken.

Als onderdeel van de deal rond Waterfront, waarbij het stadsbestuur voor 5,9 miljoen euro gronden verkocht, kregen de bouwheren de verplichting om parkeerplaatsen te compenseren. De twee appartementsgebouwen staan namelijk op de voormalige parking naast de Elindus Arena. “De parkeerplekken die daarbij verloren gingen, voorzien we in het nieuwe parkeergebouw op de site van Waregem Expo. Waar nu onze werfcontainers staan, wordt de nieuwe parkeerhaven opgetrokken”, zegt Steenoven-CEO Bart Vanderdonckt.

Afwerkingsfase

Net omdat het gebouw op die plaats komt, naast de oefenvelden van SV Zulte Waregem en de looppiste, kan de bouw pas aanvangen als de appartementen volledig af zijn. “Momenteel zitten we in de afwerkingsfase. Wellicht starten we begin 2023 met de bouw. De werken zullen zo’n negen maanden duren”, vervolgt Vanderdonckt, die meegeeft dat het gebouw 339 parkeerplaatsen omvat. Ongeveer 150 plaatsen worden vrij ter beschikking gesteld voor alle parkeerders, zoals afgesproken met het stadsbestuur. Het parkeergebouw zal drie verdiepingen tellen en wordt uitgerust met houten lamellen, waardoor het sterk lijkt op het vernieuwde deel van het voetbalstadion. De aanleg van het nieuwe plein tussen de Elindus Arena, het hotel en het kantoorgebouw start volgend jaar al.

Intussen is de verkoop van alle woongelegenheden in de twee woontorens, die elk 45 meter hoog zijn en over een geothermische verwarmingsinstallatie beschikking, grotendeels achter de rug. “Van de 120 appartementen zijn er 117 verkocht. We hadden wel op een succesvolle verkoop gerekend, maar dit overtrof onze verwachtingen”, besluit Bart Vanderdonckt.

(PN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.