Padelclub Passe-Partout op site Deknudt Frames in Deerlijk

Thijs Deknudt en Bruno Deknudt zijn de initiatiefnemers achter padelclub Passe-Partout. (Foto DRD)
Redactie KW

Op de site van Deknudt Frames aan de Breestraat verrezen de jongste maanden drie velden voor padel. “De racketsport is niet langer een hype maar een vaste sport geworden”, stelt Thijs Deknudt die samen met zijn broer Bruno Deknudt de drijvende kracht is achter de nieuwe Deerlijkse padelclub Passe-Partout.

Gooi tennis en squash in een mixer en je krijgt padel. In ons land heeft de nieuwe sport zijn opgang al een tijdje ingezet. “Zowat zes jaar geleden heb ik bij de gemeente Deerlijk voor de eerste keer de vraag gesteld om indoor padel velden te mogen realiseren op onze site, maar toen bleek dat niet haalbaar,” start Thijs Deknudt zijn verhaal.

Certitude

“De sport zat toen in haar kinderschoenen. Ondertussen is er veel veranderd. Padel is een certitude geworden in het sportaanbod. Mijn plan is blijven rijpen en met een stevig onderbouwd dossier hebben we een nieuwe aanvraag ingediend. Dit keer voor drie outdoorvelden.”

“We begrijpen dat er op bepaalde locaties twijfels zijn over de gevolgen van de geluidsimpact van padel. De slag- en geluidsintensiteit is hoger dan bij tennis. Maar wij zijn niet in een woongebied gelegen, wel in een industriezone. We kunnen hier niemand storen. De bereikbaarheid is top en we hebben parkeermogelijkheden in overvloed. Een ideale ligging dus.”

“De jongste jaren zetten steeds meer bedrijven in op de gezondheid van hun medewerkers. Investeringen die blijkbaar lonen: de medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en ook productiever… Met deze realisatie richten we ons dan ook naar de vele bedrijven in de onmiddellijke omgeving. Hun medewerkers zijn van harte welkom om een uurtje te sporten.”

Blauw kunstgras

“Eind september zijn we begonnen met de aanleg van de drie padelvelden”, gaat Bruno Deknudt verder. “Het bedrijf YoPadel uit Zulte, echte professionals in deze branche, heeft alles in goede banen geleid. De ondergrond bestaat uit blauw kunstgras (van de Harelbeekse firma Lano, red.) met daaronder geperforeerd beton dat een optimale waterdoorlaatbaarheid garandeert.”

“Het is de bedoeling om hier een volwaardige club uit te bouwen”, stelt Thijs Deknudt. “Een club die interclub speelt, een tornooi en lessenreeksen organiseert… Voor de vlotte gang van zaken beperken we ons voorlopig tot een 120-tal leden.”

Geautomatiseerd

Douchen en omkleden kan in ons sanitair blok. De toegang gebeurt via een code. Alles is volledig geautomatiseerd. Wie speelballen nodig heeft, wordt op dezelfde manier geholpen en we willen ook rackets verhuren. Een lidkaart, all-in, kost 240 euro voor volwassenen en 150 euro voor de jeugd. Geïnteresseerden kunnen zich melden via bestuur@padelpassepartout.be. Losse uren kunnen gereserveerd worden via www.tennisvlaanderen.be en www.mijnterrein.be.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.