https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Meiboom op hoogste nieuwbouw in 50 jaar

© (Foto EFO)
Redactie KW

Op de Sky Tower One op het Hazegras werd de meiboom geplaatst. De ruwbouw is af en tegen eind 2022 is er al bewoning. “Hoogbouw in Oostende moet kunnen”, luidt het.

De Sky Tower One is nu al een landmark. Samen met het Europacentrum (33 verdiepingen) en De Mast (22 verdiepingen) is het met 30 etages het tweede grootste gebouw van de stad. Straks zal de Vastgoedgroep Degroote ernaast nog Sky Tower 2 (85 meter) bouwen.

“Er is in de voorbije 50 jaar aan de kust geen zo’n hoog gebouw opgetrokken”, zegt David Degroote. Er komen 150 appartementen die vanaf eind 2022 bewoond worden en kantoren van Vastgoedgroep Degroote op het gelijkvloers. Op de bovenste komt een Sky Bar waar iedereen zal kunnen genieten van het zicht. Het zal van begin jaren ’80 zijn dat de gewone Oostendenaar nog zo’n zicht had op zijn stad. Sky Tower One meet 97 meter.

“Er is een steeds groter wordend draagvlak voor bouwen in de hoogte. We moeten verticaliseren als we op de grond nog pleinen en groen willen overhouden. Het is technisch haalbaar om hoog te bouwen en wat mij betreft kan het zeker op bepaalde locaties in samenspraak met de stad.”

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) plaatste de meiboom, als teken van afwerking van de ruwbouw en als voorspoed voor het gebouw en bewoners. “Oostende is de kleinste stad van het land met meer dan 70.000 inwoners en in de zomer een 200.0000 toeristen en tweedeverblijvers. We hebben al bepaald waar er hoogbouw kan zijn. Die hoogbouw zorgt er ook voor dat er op de grond meer open ruimte kan gecreëerd worden.”

De timing is strak. Tegen eind 2022 bewoning, de Sky Bar die opent in de zomer van 2023 en de hele site op het Hazegras die afgewerkt zal zijn tegen 2025. (EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.