https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hotelgedeelte Abdijhoeve van Oudenburg wordt notariaat

© LI
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Stad Oudenburg verkoopt het hotelgedeelte van de historische Abdijhoeve voor 425.000 euro aan het notariaat Vermeersch. “De komst van het notariaat is een mooi vervolgstuk in het verhaal dat we schrijven aan een belevenisvolle Abdijhoevesite met respect voor de geschiedenis en het erfgoed”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

“Bij aanvang van de bestuursperiode koos het schepencollege om niet te investeren in een nieuw stadhuis in de Abdijhoeve, maar volop in te zetten op een belevenisvolle site”, herinnert burgemeester Anthony Dumarey aan de bedoeling met deze site.

“In het historische pand komt een ceremoniezaal en twee horecazaken en na lang beraadslagen besliste de stad om het hotelgedeelte te verkopen met enkele bijzondere voorwaarden om de erfgoedwaarde van het pand te behouden. De gemeenteraad legde de verkoopsprijs vast op 425.000 euro. Voor de uiteindelijke verkoop was het schepencollege bevoegd.”

Erfgoedwaarde behouden

De keuze viel uiteindelijk op het notariaat Vermeersch die aan alle voorwaarden voldeed. “In onze visie voorzagen we een kantoorfunctie voor het hotelgedeelte en, toen de notarissen Vermeersch hun interesse lieten blijken waren we als stad bijzonder gecharmeerd. We willen de erfgoedwaarde van het gebouw behouden en dat is bij deze verzekerd.”

“Met notariaat Vermeersch streven we al decennia lang naar een kwaliteitsvolle dienstverlening voor al onze cliënten. Het notariaat bestaat dan ook al langer dan België zelf, de eerste beschikbare documenten dateren van begin de jaren 1800. Met de aanstaande verhuizing naar de historische site van de Abdijhoeve bestendigen wij de Oudenburgse wortels van het notariaat en bouwen we mee aan de toekomst van de stad waar onze familie steeds gewoond heeft”, zegt notaris Arnold Vermeersch die in dochter Sofie een waardige opvolger ziet.

“Toen duidelijk werd dat het stadsbestuur ambitieuze plannen had voor de site Abdijhoeve wekte dit meteen onze interesse op. De ligging voldoet perfect aan onze wensen voor de uitbreiding van het kantoor op een nieuwe locatie. De plannen krijgen steeds meer vorm en we kunnen niet wachten om met ons team te verhuizen. We zijn alvast trots dat we samen met de horecazaken deze site nieuw leven mogen inblazen”, is Sofie Vermeersch overtuigd.

Renovatiewerken

Er staan, alvorens te kunnen verhuizen, nog enkele maanden renovatiewerken op de planning. Sofie en Arnold Vermeersch houden als datum voor de opening van hun notariaat in de Abdijhoeve september 2023 voor ogen.

“Belangrijk in dit hele verhaal is dat alles energiezuinig onder handen zal worden genomen, zoals wij als stad ook doen met het historische gedeelte van de Abdijhoeve. Ook zal voor extra parkeerplaatsen worden gezorgd, eveneens met aandacht voor voldoende groen” ,voegt de burgemeester er nog aan toe.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.