Gloednieuwe vrachtwagen openbare werken in gemeente Zedelgem

Vlnr. Lars en Bart De Coster (Carrosseriebouw Cospo Zedelgem), Dieter Lahoutte (MAN West-Vlaanderen Torhout), Annick Vermeulen (burgemeester), Bart Haesaert (hoofd technische dienst), Dirk Denolf (arbeider sneldienst), Peter Haesaert (schepen Openbare Werken), Giovanni Lecluyse (arbeider sneldienst), Nick Coudeville (aankoper technische dienst). © (Foto HV)
Redactie KW

De nieuwste vrachtwagen van de gemeente wordt vooral voor de sneldienst het werkpaard. Voor herstellingen aan wegen wordt het de geknipte werkpost. Ook voor leveringen van gemeentemateriaal koos het bestuur een uitstootarme dieselmotor.

Van MAN Torhout ontving burgemeester Annick Vermeulen de sleutels van de stralend witte vrachtwagen die dagelijks Zedelgem zal dienen. Op maat van de sneldienst kan de driezijdige kipper met kraan en ruime gereedschapskabine uiteenlopende opdrachten voor de gemeentelijke sneldienst aan. Alle materialen om kleine openbare werken uit te voeren, zoals straatstenen en cement, kunnen ermee aangevoerd worden. De MAN kan evengoed puin en sluikstorten afvoeren, en ingezet worden om evenementen te bevoorraden, en voor onder meer de sport- en jeugddienst te leveren. De huidige Iveco-vrachtwagen uit 2007 draait bij de technische dienst stilaan op zijn einde, maar blijft als reserve in dienst voor alle werkploegen.

Vergroening

Voor de breed inzetbare camion waarvoor de gemeente 138.250 euro neertelde, klopte het bestuur aan bij firma’s dicht bij de deur: bij MAN Torhout, Cospo Carrosseriebouw uit Zedelgem en, voor de kraan, Crevits uit Kortemark. “Enkele van onze bestelwagens en onze grootste vrachtwagen rijden op aardgas (CNG). Maar bij de nieuwe MAN leek ons de keuze voor een dieselmotor met de nu hoogste euro 6-emissienorm, de beste optie met de dure gasprijzen”, duidt hoofd technische dienst Bart Haesaert. “Telkens er van het 50-tal stuks groot wagenpark een voertuig afgeschreven is, wordt zoveel mogelijk voor een milieuvriendelijke vervanger gekozen. Drie voertuigen met elektrische motoren zijn in bestelling.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.