De ‘Tinder voor de bouw- en tuinsector’ is Starter van het Jaar bij Unizo

© RV
Redactie KW

Unizo koos dinsdag Alexander Verberckmoes (44) van WeConstruct uit Oostduinkerke voor als de West-Vlaamse Starter van het Jaar 2021. WeConstruct is dé app voor wie werken wil laten uitvoeren door professionelen. Je kunt op het platform een ‘zoekertje’ plaatsen waarop aannemers deze opdracht kunnen accepteren. Daarnaast kunnen mensen hun (bouw)materialen ook verhuren op de app. “Met de app wil ik de ‘Tinder van de bouw’ worden”, zegt Alexander vastberaden.

Alexander zit al van zijn zestiende in de bouw. Vandaag is hij aannemer en runt hij ook een IT-bedrijf. “Ik weet als geen ander hoe snel een bouwvakker een gaatje in de agenda krijgt. Materiaal dat te laat wordt geleverd en je kan niet verder werken op de werf. Aan de andere kant hunkeren particulieren naar goeie werkkrachten maar hebben ze niet altijd de tijd om die te zoeken. Beide problemen los ik met mijn WeConstruct-app op.”

Hoe werkt het nu? Particulieren kunnen de app gratis downloaden via Apple Store en Google Play. Handelaars en professionelen kunnen zich een jaarabonnement van 184,99 euro aanschaffen om zo hun diensten bekend te maken.

Al ruim honderd bedrijven doen mee

De gebruiker maakt een zoekertje op het platform met een duidelijke titel, foto of plan en een korte beschrijving van het werk. De bouw- of tuinonderneming die tijd heeft, reageert. Anderzijds is de app ook voor de bouw- en tuinsector onderling interessant. Je kan er onderaannemers op vinden, acties onder elkaar bekend maken of materiaal verkopen.

In een week tijd sloten zich ruim honderd bedrijven uit België en Nederland aan. “Er zijn in beide landen zeker 450.000 professionelen in de bouw- en tuinsector, we hebben dus zeker groeimarge”, klinkt Alexander ambitieus. Hij kan rekenen op zijn mede-oprichter Luc Van Vaerenbergh.

Meer info vind je op www.weconstruct.app.

Door Unizo werd Alexander de provinciale Starter van het Jaar. Op 24 februari weten we of hij ook de nationale titel wint.

(MVM/GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.