Bouw nieuw zwembad en sportcomplex in Blankenberge in stroomversnelling

Zo zou het nieuwe bad er ongeveer moeten uitzien.© gf
Zo zou het nieuwe bad er ongeveer moeten uitzien.© gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Blankenberge heeft er lang op moeten wachten, maar deze zomer is het eindelijk zo ver en starten de werken voor de aanleg van een gloednieuw zwembad én een nieuwe sporthal.

Het gehele complex bestaat in hoofdzaak uit een zwembad, een sporthal, een gevechtssportzaal en een ruime cafetaria. Het gaat om een ontwerp van ingenieurs- en architectenbureau ESSA uit Diest.

Beweegbare bodem

“Het nieuwe zwembad krijgt een 25 meterbad met acht banen, een instructiebad en een peuterbad. Het groot bad wordt gevuld met zoutwater, de kleinere baden met leidingwater. Een beweegbare bodem zorgt ervoor dat de diepte van het zwembad en het instructiebad kan aangepast worden. Daarnaast komt er ook een tunnelglijbaan met aparte uitglijzone en een whirlpoolzone”, meldt schepen voor Sport Nadia Cloetens (N-VA).

Vlak naast het nieuwe zwembad komt een nieuwe sporthal. Deze zal ruimte bieden voor onder andere volleybal, badminton, handbal, zaalvoetbal en basketbal, alsook beschikken over een uitschuifbare tribune voor ongeveer tweehonderd toeschouwers.

Eigen zaal voor gevechtsport

Een passerelle met verplaatsbare zit- en sta-elementen moet voor een optimale zaalindeling zorgen. “Beoefenaars van gevechtssporten krijgen een eigen sportzaal. Een ruime cafetaria verbindt het geheel”, klinkt het nog.

De werken zijn gegund aan de aannemer ACH Bouw uit Antwerpen en zouden op maandag 16 augustus van start moeten gaan. De uitvoering zal ruim een jaar in beslag nemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.