Bijzondere veiling van Groep Huyzentruyt: koop eens een torenkraan

Dit is een van de torenkranen die Groep Huyzentruyt verkoopt via de veilingsite Auctelia. © gf

Het Waregemse bedrijf Groep Huyzentruyt transformeert momenteel van een aannemer naar een projectontwikkelaar. Daarom verkoopt het bedrijf via een veiling aan het bouwmateriaal. Het gaat onder andere om bouwmateriaal, graafmachines en zelfs torenkranen.

De veiling wordt georganiseerd door Auctelia, een online veilinghuis dat gespecialiseerd in de verkoop van machines,apparatuur en gereedschappen in allerlei professionele sectoren. “Er zullen wel meer dan 600 verschillende artikelen te koop zijn”, zegt Thomas Bonnenfant, marketing manager van Auctelia. “Het gaat van torenkranen en graafmachines tot handgereedschappen en bouwmaterialen. Kopers zullen goede zaken kunnen doen. Voor alle duidelijkheid, Groep Huyzentruyt verkoopt enkel vrijwillig overtollig materiaal.”

Torenkraan

Het is trouwens niet de eerste keer dat Auctelia een torenkraan verkoopt. “Wij zijn gespecialiseerd in professionele apparatuur. Torenkranen horen daar nu eenmaal bij. Andere firma’s verkochten via ons al vaker kranen. Afhankelijk van het model hebben de kranen een maximumhoogte tussen de 25 en 35 meter en een maximumlengte tussen de 30 en 45 meter. We hebben in het verleden ook al andere grote machines verkocht via onze site zoals graafmachine. We hebben namelijk kopers in de bouwsector uit heel Europa.”

Thomas is dan ook enthousiast over de veiling. “We hebben in het verleden al soortgelijk materiaal verkocht voor Groep Huyzentruyt. Toen was de veiling ook een succes dus ik zou niet weten waarom het ons deze keer niet zal lukken. Er is nu eenmaal veel vraag naar bouwmateriaal en bouwmachines bij onze klanten. Het zal dus vlotjes de deur uitgaan”, verzekert Thomas.

De veiling van bouwmachines start op 9 november om 17u en eindigt 23 november om 18.30 uur.

De veiling van bouwmateriaal en gereedschap start op 8 november om 17 uur en eindigt 22 november om 18.30 uur.

Meer info over het gereedschap, bouwmateriaal en machines vindt u op de website van Auctelia.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.