Arbeider uit Zele wordt bij wegenwerken in Pervijze aangereden door tractor

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Een 51-jarige wegenwerker uit Zele is woensdagmiddag op een werf in Pervijze aangereden door een tractor die een aalkar voorttrok. De chauffeur van de tractor pleegde vluchtmisdrijf. Initieel was er de vrees voor ernstige verwondingen bij de wegenwerker maar die vallen mee.

Het ongeval gebeurde om 15 uur in de Nieuwpoortstraat in Pervijze. Daar zijn op dit moment wegenwerken bezig. Een 51-jarige man van aannemersbedrijf Wagro uit Zele, dat nutsleidingen legt en grondwerken uitvoert, was er bezig met een graafmachine. De man uit Zele stapte uit zijn graafmachine om iets buiten te controleren. Ze waren toen bezig met kabels aan het trekken in de grond. “Op dat moment passeerde een tractor met aalkar dat de werf passeerde en richting Pervijze reed”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder.

“De arbeider werd door de tractor of de aalkar aangereden en kwam ten val. De chauffeur van de tractor reed daarna verder en pleegde dus vluchtmisdrijf. Er moet wel nog onderzocht worden of de mogelijkheid bestaat dat de chauffeur niets heeft gemerkt van het ongeval. Dat onderzoek loopt nog.” De toestand van de aangereden wegenwerker leek eerst ernstig te zijn en daarom kwam naast een ambulance ook een MUG-dienst ter plaatse.

Al snel bleek dat de arbeider niet zwaargewond was. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne waar ook geen breuken werden vastgesteld. De man kreeg wel een flinke klap te verwerken en zal daar wellicht nog wat van moeten herstellen. Hij kon uiteindelijk met lichtere verwondingen het ziekenhuis al terug verlaten. Het verdere onderzoek loopt nog. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.