Achttien nieuwe KMO-units in 2022 in Houthulst

Burgemeester Joris Hindryckx en Maaike Spanhove op de plaats waar de nieuwe units eind volgende zomer zullen komen. (foto ACK)
Redactie KW

Tussen het recyclagepark en het industrieterrein werd een nieuwe industriezone ontwikkeld. Global Estate Group kocht de gronden aan en in een eerste fase werden wegen aangelegd, een bufferzone, groenaanleg en de grond bouwrijp gemaakt.

De nieuw KMO-zone is bereikbaar via de Nijverheidsstraat en kreeg de naam KMO-park ‘Melane’. “We merken dat er heel wat kleine West-Vlaamse ondernemers hard op zoek zijn naar kwaliteitsvolle ruimtes voor hun onderneming. Om een antwoord te bieden aan die hoge nood, komt hier een nieuw KMO-park van 7.200 m²”, vertelt Maaike Spanhove van Global Estate Group.

“De werken zullen eind dit jaar van start gaan. We verkopen de units casco, zodat de ondernemer zelf, naar eigen keuze en nood de inrichting kan doen. De units hebben verschillende afmetingen en die zijn tussen 175 m² en 400 m². Ongeveer de helft van de units heeft een extra raampartij aan de zijkant en er zijn overal parkeerplaatsen.”

Boost

Burgemeester Joris Hindryckx toont zich heel tevreden met dit nieuwe KMO-park. “Het park geeft een boost aan het leven in de gemeente en zoals het hier aangelegd wordt, met een bufferzone en met groen wordt het een echt KMO-park.”

De units gingen vanaf deze week in verkoop. “We denken dat de verkoop heel vlot zal gaan want er is heel wat vraag naar dergelijke units”, zegt Maaike Spanhove van Global Estate. “Mensen moeten niet zelf meer bouwen, het gebouw zal er staan en het enige dat hen te doen staat is het inrichten in het belang van hun zaak. Het is dus heel praktisch en neemt al heel wat administratie van de koper weg. Geen bouwvergunning meer aanvragen, geen bodemonderzoek en dergelijke.”

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.