Acht woningen gepland op oude site Continental Gym in Brugge

Op voormalig pand continental gym in Peterseliestraat komen acht woningen. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De site tussen de Peterseliestraat en de Vesten, waar jarenlang Continental Gym gehuisvest was, wordt bijna volledig afgebroken voor de realisatie van acht nieuwe woningen.

Het Brugse stadsbestuur verleende een omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuw woonproject tussen de Peterseliestraat en de Vesten. Het gaat meer bepaald om de site waar jarenlang fitness Continental Gym was gehuisvest. Een deel van de gebouwen deed destijds ook dienst voor de opslag van aardappelen. Tot voor twee jaar baatte Hendrik Cobbaert er nog de fitness uit. Samen met zijn vennoten verkocht hij het complex aan een projectontwikkelaar die er nu dus een nieuw woonproject zal realiseren.

Intussen verhuisde Hendrik Cobbaert Continenal Gym naar een nieuw en ruimer pand in de Dirk Martensstraat. De naam werd gewijzigd in Fitters. Sindsdien staat de site dus leeg en recent werden alle gebouwen met uitzondering van één beschermde gevel aan de achterzijde, tegenaan de Vesten, afgebroken. “De voormalige aardappelloods wordt verbouwd tot vijf grondgebonden woningen met tuin”, vernemen we bij het kabinet van schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

“Op het binnengebied komen drie nieuwe eengezinswoningen.” Verder komt er een gemeenschappelijke zone die ingericht wordt als parking voor acht wagens. Er wordt ook veel extra groen voorzien en dus ook minder verharding dan nu het geval is. Een concrete timing voor de realisatie van het project is voorlopig nog niet bekend.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.