62 nieuwe woningen voor Koolskamp

Het college van burgemeester en schepenen zette zopas het licht op groen voor het verkavelingsproject in de omgeving van de Steenstraat en de Holdestraat. Er komen zo 62 nieuwe woningen bij in Koolskamp.

De molenstenen blijven bewaard.© JM
De molenstenen blijven bewaard.© JM

“Eerder werd ook het wegenplan goedgekeurd en nu is er een nieuwe stap gezet in de realisatie van dit groot verkavelingsproject in Koolskamp. De woningen zullen op privaat initiatief gebouwd worden”, vertelt Algemeen Directeur Dominiek Pillaert.

Ardooie lijkt hiermee de aangekondigde betonstop door de Vlaamse regering voor te zijn. In de centrumgemeente is er op de hoek van de Beverensestraat en de Sprietstraat een verkaveling lopende met een 75-tal woningen. Zowat de helft van de woningen is reeds in opbouw en enkele woningen zijn reeds bewoond.

Eerder dit jaar was er enige commotie rond het verkavelen in Koolskamp. Zo werd het verdwijnen van de fundamenten van de Plaetsemolen minder goed onthaald. De burgemeester kondigde aan dat de molenstenen bewaard zullen blijven. Daarnaast was er ook kritiek dat men de open ruimte aan het dicht betonneren is. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.