26 appartementen en 2 penthouses in De Bloemmolens in Diksmuide

© (Foto ACK)
© (Foto ACK)
Redactie KW

De Bloemmolens in Diksmuide waren vroeger een trekpleister, maar staan nu al een twintigtal jaren leeg. Waar eens heel wat bedrijvigheid heerste was het nu al jarenlang, na nog een poging tot herleven door er een museum van te maken, stil.

Vier jaar geleden kocht vastgoedontwikkelaar Verdium het pand aan doch verkocht het vorig jaar opnieuw. De huidige eigenaar van het gebouw is de ontwikkelingsmaatschappij Neoprojects die er 26 ruime appartementen en 2 penthouses zal verwezenlijken.

“Ieder appartement zal 1 of 2 slaapkamers hebben en eer ruim eigen terras”, vertelt Peter Bonamie van de ontwikkelingsmaatschappij. “We zorgen ook voor 31 parkeerplaatsen, die aan beide zijden van het gebouw zullen komen en waarlangs we bomen zullen planten om zo het groene karakter te behouden ook een ruime fietsenstalling wordt voorzien. Het residentiële gedeelte van de Bloemmolens komt in de grootste toren, die waarvan men aan de buitenkant vier ramen ziet. Waar nu tussen de twee torens een glazen constructie staat, zal straks een publieke doorgang worden gemaakt. De glazen constructie wordt vanaf het gelijkvloers tot op de derde verdieping weggenomen. Vanaf de derde verdieping tot boven wordt dan weer een doorgang tussen beide torens gemaakt.”

In de kleine toren, waarvan men langs buiten 2 rijen ramen naast elkaar ziet, komt op het gelijkvloers een ruimte die eventueel zou kunnen dienst doen als een horecazaak of een galerie of iets dergelijks.

 © (Foto GF)
© (Foto GF)

“De bovenliggende ruimtes bedragen 1.500 m2 en in die ruimtes staan nog heel wat machines die ook moeten blijven staan. Dan rest er nog een 1.200 m2 waarin men eventueel burelen zou kunnen realiseren”, aldus Peter Bonamie. “We rekenen dat de appartementen binnen twee jaar klaar zullen zijn. De appartementen zullen volledig gebouwd worden naar de wens van de klant met alle mogelijke nieuwe technieken zonder aan de eigenheid van het gebouw te raken.”

De verkoopprijs van de appartementen zal tussen de 199.000 euro voor de kleinste tot 6 à 700.000 euro voor de penthouses, maar dan woont men wel in een uniek project, tussen het groen en aan het water. “Wie graag de unieke sfeer van de Bloemmolens wil proeven kan dat de hele zomerperiode lang want van 3 juli tot 29 augustus zal men ieder weekend het woonproject kunnen ontdekken. In diezelfde periode organiseert Muziekclub 4 AD in het pand een expo waar 26 kunstenaars hun werken tonen, ideaal dus om beide te bezoeken”, besluit Peter Bonamie. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.