250 bezwaarschriften tegen betonbreekwerf Top Mix in Dudzele, actiegroep vreest lawaaihinder extra stof en bijkomende verkeers-bewegingen

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon nam de bezwaarschriften in ontvangst. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Leden van de werkgroep ‘Dudzele Actief’ overhandigden een pakket met ca. 250 bezwaarschriften tegen de komst van een betonbreekwerf van de firma Top-Mix in de Zeebrugse achterhaven aan schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

De actiegroep, die erop wijst dat deze breekwerf op slechts enkele honderden meter van de dorpskern van Dudzele zou komen te liggen, vreest lawaaihinder door het breken van het beton, extra stof en bijkomende verkeersbewegingen door het af- en aanrijden naar de werf.

Negatief advies

Stad Brugge kan niet zelf beslissen over de vergunning maar staat wel in voor het organiseren van het openbaar onderzoek. De Stad gaf eerder al twee keer een negatief advies voor dit project en werd daarin één keer gevolgd door de bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen en één keer niet. Het provinciebestuur besloot toen onder strikte voorwaarden toch een vergunning toe te kennen maar daartegen gingen Stad Brugge en Groen vzw in beroep.

Top-Mix diende daarop een nieuw dossier in waarbij het een aantal bestreden aspecten aanpast of beter motiveert. Stad Brugge moest daarop opnieuw een openbaar onderzoek organiseren en in het kader daarvan dient de actiegroep nu opnieuw een groot aantal bezwaarschriften in.

Dossier bestuderen

De Stad neemt voorlopig nog geen stelling in en zal het dossier bestuderen alvorens opnieuw een advies uit te brengen. Het dossier gaat vervolgens naar Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir die zal beslissen over het al of niet toekennen van de aangevraagde vergunning.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.