Bouw van hotel Europa begint in voorjaar 2021

repro MM
Redactie KW

Bouwgroep Versluys begint, ondanks de pandemie en het zware weer in de toerismesector, in het voorjaar van 2021 met de bouw van hotel Europa in Bredene. “En dat is ook goed nieuws voor ons Staf Versluyscentrum”, vindt burgemeester Steve Vandenberghe.

Bijna anderhalf jaar geleden mocht Bart Versluys de komst van het nieuwe Europahotel aankondigen. Het komt op de plek waar het oude hotel met dezelfde naam enkele maanden voordien tegen de vlakte was gegaan. “Het project zal langs de kant Koningin Astridlaan 81 hotelkamers tellen. Momenteel zijn nog drie kandidaat-uitbaters in de running”, gaf burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) mee.

Ook Roompot-hotel

Het bericht dat het bouwbedrijf al in het voorjaar van start gaat met de bouwwerken, kwam voor het gemeentebestuur als manna uit de hemel gevallen. “Want Bredene zit vandaag niet dik in de hotels. Met de komst van 81 nieuwe hotelkamers breidt ons aanbod enorm uit. En is er meer goed nieuws uit die sector, want ook Roompot, dat een vakantiepark langs de Koningin Astridlaan uitbaat, zal een hotel bouwen op zijn domein”, aldus schepen voor Ruimtelijke Ordening Kristof Vermeire (CD&V).

“We zijn op zoek naar een nieuwe commercieel en strategisch directeur voor het Staf Versluyscentrum”, pikt burgemeester Vandenberghe in. “We willen weer meer meetings, congressen en events naar Bredene halen. Het wordt zijn of haar taak om bedrijven warm te maken voor een bezoek aan onze badplaats. Ik ben ervan overtuigd dat, als de pandemie achter de rug is, bedrijven opnieuw meetings en events zullen organiseren.”

Opening in 2023

Om die bedrijven naar Bredene te krijgen, is volgens de burgemeester een hotelaanbod cruciaal: “Kijk naar mijn eigen partij sp.a. Zij hield een congres in het Staf Versluyscentrum. Maar de partijbonzen gaven aan dat ze pas terugkeren wanneer er voldoende hotelaanbod is.”

Als alles volgens plan verloopt, kan hotel Europa de deuren openen in 2023. Naast het hotel komen er op de site 81 appartementen aan de zijde Kapelstraat. “Bouwbedrijf Versluys heeft al een uitbater voor het restaurant en de tearoom, die op het gelijkvloers zullen komen: een bekend gezicht uit de horeca. Maar we laten de eer aan Bart Versluys om bekend te maken wie dat wordt”, aldus nog de burgemeester. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier