Boterstraat in Ieper pronkt met nieuwe vlaggen

Redactie KW

De winkeliers Stefaan Vandromme en Katrien Dekeyser vroegen aan dé Academie om vlaggen te ontwerpen om de Ieperse Boterstraat een nieuwe en inspirerende look te geven.


Het moest iets worden dat er zou uitspringen, iets dat zowel naar de artistieke en kleurrijke jeugd van dé Academie als naar de winkeliers kon verwijzen. Uiteindelijk kreeg dé Academie carte blanche, een mooie blijk van vertrouwen vanwege de winkeliers en ideale uitgangspositie voor een school met creativiteit als core business.

Collages met inpakpapier

Leerkracht Anne Marchand van de Heilige Familie nam de uitvoering van de opdracht op zich. Ze verzamelde een heleboel inpakpapier van alle winkeliers uit de Boterstraat om daarmee originele collages te maken. Een hele rist leerlingen ging aan de hand van verschillende opdrachten met het cadeaupapier aan de slag: sommige resultaten waren puur abstract, andere figuratief, bij de enen werd er slechts geknipt, de anderen gingen het papier ook met verf te lijf. Na lang wikken en wegen werd een keuze gemaakt: de leerlingen van het 6de leerjaar waren er het best in geslaagd figuratie en abstractie hand in hand te laten gaan. Winkelwaar uit de Boterstraat werd Matisse-gewijs rechtstreeks uit het cadeaupapier geknipt , en de knipsels werden zo lang verschoven, toegevoegd, weggelaten tot de meest perfecte compositie ontstond. Op basis daarvan werd weer een selectie gemaakt. De laatste stap was de digitalisering van het geheel. Het resultaat was zeven vlaggen en een nieuwe look voor de Boterstraat.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier