Bossuyt Shop Interiors uit Kuurne op overnamepad

Tom en Jan Bossuyt (midden en rechts) klinken met Jan Lemmens op de overname van Lemmens Winkelinrichting. © gf
Olaf Verhaeghe

Het Kuurnse Bossuyt Shop Interiors, gespecialiseerd in de inrichting van winkels van ambachtelijke ondernemers, heeft het Antwerpse Lemmens Winkelinrichting uit Boechout overgenomen. Tegelijk sluit Bossuyt met Lemcool een strategisch partnerschap af. “De ervaring en expertise van Lemmens en Lemcool zal ons, ook op technisch vlak, verder versterken”, klinkt het bij Jan en Tom Bossuyt, zaakvoerders van Bossuyt Shop Interiors.

In 1927 legt Leon Bossuyt de basis voor het huidige succesverhaal van Bossuyt Shop Interiors. Begonnen als gespecialiseerd verdeler en installateur van machines en koelkasten voor onder meer bakkers en slagers, groeide het Kuurnse familiebedrijf uit. Vandaag ligt de focus op interieuroplossingen en totaalconcepten voor voornamelijk ambachtelijke ondernemers uit zowel de voedings-, farma-, fashion- en beautysector.

Overname

“Wij adviseren en inspireren na een doorgedreven analyse van hun passie enerzijds en van hun producten of diensten anderzijds”, schetst zaakvoerder Tom Bossuyt. “Doordat we in meerdere sectoren actief zijn, weten we hoe de consument denkt en proberen we dat de matchen met het dna van hun zaak.”

Om verder te groeien, kijkt de Kuurnse onderneming ver buiten de eigen muren. Deze week kondigde Bossuyt Interior Shop de overname van Lemmens Winkelinrichting uit Boechout aan. “We zijn ambitieus en willen onze leidende marktpositie verstevigen en met deze overname kunnen we onze klanten een nog beter service aanbieden”, aldus Jan Bossuyt verder. De plannen om Lemmens over te nemen dateren al van voor de coronacrisis, en tijdens de eerste gesprekken werd al duidelijk dat beide bedrijven op dezelfde golflengte zaten.

Naar Wallonië?

“Net als Bossuyt zijn wij een derde generatie familiebedrijf”, stelt Jan Lemmens. “Bovenop onze jarenlage ervaring in winkelinrichting zal onze meerwaarde ook van zusterbedrijf Lemcool komen. Er is immers veel vraag naar duurzame koelsystemen.” Alle werknemers van Lemmens behouden hun job. Ook de operationele leiding blijft in handen van de huidige manager, Pieter Nuyts.

Lemmens zal voortaan als ‘Bossuyt-Lemmens Food Shops’ door het leven gaan. De nieuwe afdeling strookt ook perfect met de ambitie van de West-Vlaamse winkelinrichter. “We kijken nu al over de taalgrens om ook in Wallonië een hub te creëren. We willen hen en de consument goesting geven: om te ondernemen, om te winkelen, om zich te laten verzorgen, adviseren of verwennen en om elke dag aan de slag te gaan in een inspirerend interieurconcept”, aldus Tom Bossuyt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier