Boshra uit Roksem creëert en maakt kleurrijke handtassen: “Mooie tas maakt je outfit”

Redactie KW

In september 2018 zette Boshra Bagherpour de eerste stappen tot wat nu al een succesverhaal is: haar eigen merk lederen handtassen, volledig handgemaakt uit de fijnste ledersoorten. “De passie voor mooie dingen en mode kreeg ik van mijn mama die kleren ontwierp en ze ook zelf naaide”, vertelt Boshra.

“Je outfit is pas compleet met mooie accessoires en zeker een mooie handtas”, vindt Boshra Bagherpour (35) die zelf een grote passie heeft voor kleurrijke en kwaliteitsvolle tassen. Die passie spruit voort uit haar jonge jaren. “Mijn mama was veel met mode bezig. Ze ontwierp kledij en naaide die ook zelf. Als mama schetste, deed ik als klein meisje al met haar mee. Zo ben ik altijd veel met mode bezig geweest.”

Iraanse roots

Boshra Bagherpour heeft Iraanse roots. Haar ouders vluchten weg uit hun vaderland toen Boshra een jaar was. “Papa was politiek vluchteling en zo kwamen we in België terecht. De eerste jaren woonden we in Sijsele om dan naar Brugge te verhuizen. In Iran was mijn mama al een gewaardeerde ontwerper, maar ze moest hier van nul beginnen en dat deed ze ook. Ze is gestorven toen ik 22 jaar was.”

“Een tijdje na het overlijden van mama voelde ik de drang om ook iets creatief te doen en ben ik dan een basiscursus naaien gaan volgen. Mode bleef ook na het verlies van mama een grote rol in mijn leven spelen. En dat leidde me naar handtassen. Ik ben er zelf altijd al zot van geweest, hou van wat opvalt en wou ze dan ook zelf beginnen maken. Mijn eerste tassen maakte ik uiteindelijk in september 2018, volledig met de hand. In 2019 heb ik dan een naaimachine voor leer gekocht, want ik voelde dat er meer in zat”, lacht Boshra.

Intussen heeft de jongedame ook haar eigen webshop: www.boshra.be . “Ik ga voor het totale pakket, kies de leersoorten, de kleuren, maak zelf de foto’s van de tassen, verzorg mijn Instagrampagina… Door die pagina op sociale media is de interesse heel veel gegroeid en het werd tijd voor een eigen logo”, legt Boshra, die getrouwd is met Kevin Van Neste, uit.

“Ik sta er op om kwalitatieve leersoorten, bijna allemaal afkomstig uit Italië, te gebruiken en vind de afwerking heel belangrijk. Voor de voering gebruik ik suède en de kantjes worden in dezelfde kleur als de handtas geverfd met kleurstof speciaal voor leder. Voor enkele tassen heb ik zelfs het leer zoals dat van Hermès gebruikt. En ja, mijn tassen zijn niet goedkoop, maar ik lever dan ook exclusieve en kwaliteitsvolle producten af. Handtassen zoals ik ze zelf wil”, stelt Boshra. “Ze kosten tussen de 250 en 525 euro, van klein naar groot. Intussen is er interesse van een boetiek die mijn collectie wil verkopen.”

Meer ruimte en licht

Naast haar passie voor handtassen bekleedt Boshra Bagherpour een sales functie. Ze is van opleiding bachelor accountancy en fiscaliteit. Hoe ze in het kleine Roksem terechtkwam? “Kevin en ik, allebei opgegroeid in Brugge, zochten een huis met meer ruimte en licht. En dat vonden we hier. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad”, besluit Boshra.

(LI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten