Het bedrijf lag sinds midden maart stil om te vermijden dat het coronavirus verspreid zou raken onder de werknemers. In totaal werden toen zo'n 430 werknemers in tijdelijke werkloosheid gezet. Op dinsdag 14 april zal een team van 30 werknemers heropstarten. Dat zal gebeuren onder strikte voorwaarden. Zo zijn de refters heringericht en kunnen automaten en microgolfovens voorlopig niet meer worden gebruikt. Verder zullen alleen taken uitgevoerd worden waarbij voldoende afstand kan worden gehouden. Elke werknemer krijgt ook een flesje handgel.

Werknemers die niet kunnen of willen komen werken omwille van ziekte, angst of kinderen hoeven niet te komen. "Er zijn heel wat mensen die nu niet kunnen werken. Maar er willen voldoende mensen werken om te kunnen opstarten", vertelt Freddy Bakker, hoofdafgevaardigde van ABVV. "Enkel als blijkt dat alle regels dinsdag goed worden opgevolgd, mag het bedrijf blijven draaien."

(BELGA)

Het bedrijf lag sinds midden maart stil om te vermijden dat het coronavirus verspreid zou raken onder de werknemers. In totaal werden toen zo'n 430 werknemers in tijdelijke werkloosheid gezet. Op dinsdag 14 april zal een team van 30 werknemers heropstarten. Dat zal gebeuren onder strikte voorwaarden. Zo zijn de refters heringericht en kunnen automaten en microgolfovens voorlopig niet meer worden gebruikt. Verder zullen alleen taken uitgevoerd worden waarbij voldoende afstand kan worden gehouden. Elke werknemer krijgt ook een flesje handgel. Werknemers die niet kunnen of willen komen werken omwille van ziekte, angst of kinderen hoeven niet te komen. "Er zijn heel wat mensen die nu niet kunnen werken. Maar er willen voldoende mensen werken om te kunnen opstarten", vertelt Freddy Bakker, hoofdafgevaardigde van ABVV. "Enkel als blijkt dat alle regels dinsdag goed worden opgevolgd, mag het bedrijf blijven draaien."(BELGA)