Bombardier Brugge levert eerste Albatros aan De Lijn voor Gent en Antwerpen

Redactie KW

Volgend op het initiële contract van 48 ‘Bombardier Flexity 2’trams, werd in mei de productie gestart van de optie voor nog eens 40 trams.

Deze optie bracht extra werkgelegenheid naar Brugge, daar ook de binnenbekleding van de passagiersmodules nu op de Brugse site wordt uitgevoerd.

Deze extra lange, energiezuinige en comfortabele 100 % lagevloertrams zullen de vervoerscapaciteit in Gent en Antwerpen sterk verhogen. Met hun multifunctionele ruimtes voor minder mobiele personen, bergruimte voor kinderwagens en airconditioning voor zowel bestuurders als passagiers, bieden zij optimaal comfort voor alle reizigers.

Met deze optie zal De lijn haar vloot van deze trams uitbreiden van 48 naar 88. Gent zal 16 extra bidirectionele trams met zeven modules en een totale lengte van ongeveer 43 meter ontvangen, goed voor elk maximum 386 passagiers. Antwerpen zal 24 eenrichtingstrams ontvangen, waarvan 14 van 43 meter lang (7 modules) en 10 met een lengte van ongeveer 32 meter (5 modules) met een capaciteit van respectievelijk 385 en 268 passagiers.

Bombardier en De Lijn kennen een langdurig partnerschap, niet alleen voor de levering van nieuw materieel, maar ook voor de vernieuwing van verouderde vloten, structurele revisies en zelfs herstellingen na ongevallen. Met deze optie wordt ons partnerschap voortgezet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.