Boeren voeren massaal protest in Pittem

Zondag waren er omstreeks 11 uur heel wat tractoren te zien aan het drukke kruispunt van de Ringlaan. De boeren voeren actie omdat ze een volwaardige toekomst voor hun bedrijf willen.

De oproep om actie te voeren kwam er onder het motto ‘Stop de waanzin. Boeren eisen een volwaardige toekomst’ van de Boerenbond. Duizenden toekomstgerichte Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven worden geconfronteerd met allerlei maatregelen en plannen die hun bedrijfszekerheid onder druk zetten. Heel wat boeren protesteren dan ook tegen de moeilijk toepasbare erosiemaatregelen, een reeks nieuwe vergroeningsmaatregelen opgelegd door het Europees Landbouwbeleid, een blijvende onzekerheid over het gebruik van landbouwgrond en noem maar op.

Boeren voeren massaal protest in Pittem


150 tractoren in actie

Al die onzekerheid weegt steeds zwaarder door op de bedrijven, die bovendien te maken hebben met aanhoudende lage prijzen voor hun producten. De Boerenbond wil actie ondernemen en voor het eerst gaat men hun ongenoegen uiten tijdens Gent-Wevelgem. De wielrenners fietsen langs meerdere boerderijen waarvan het voorbestaan bedreigd wordt. De Tieltse landbouwers kwamen samen in Pittem om actie te voeren. Het werd een grote tractorenactie met 150 tractoren en landbouwers in actie. Dit protest gebeurde zonder de koers te hinderen.

(Nele Sabbe/ foto’s Nele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.