Boer Olivier leverancier van boodschappenapp Lokkal

Boer Olivier had eerder al een eigen webshop waarin hij zijn eieren en pasta verkoopt, maar breidt die nu uit via de boodschappen-app Lokkal. (foto WV)© IV
Boer Olivier had eerder al een eigen webshop waarin hij zijn eieren en pasta verkoopt, maar breidt die nu uit via de boodschappen-app Lokkal. (foto WV)© IV
Redactie KW

Enkele jonge dertigers lanceerden onlangs de nieuwe boodschappenapp Lokkal. Met die ‘online versmarkt’ combineren ze de huidige hype van de hoeveproducten met die van de thuislevering. Een van de leveranciers is Olivier Mehuys uit Keiem, die daarmee zijn afzet tot in het binnenland uitbreidt.

Lokkal werkt volgens het principe van de korte keten, waarbij je als consument de producten rechtstreeks bij de producent aankoopt. “Dat betekent dat je enkel diegenen bereikt die in de buurt van je hoevewinkel of -automaat wonen”, vertelt ‘boer Olivier’ Mehuys uit. “Tenzij je een extra verkooppunt hebt, maar daarvoor moet er dan een aanzienlijke afzet zijn. Met de app krijgt die korte keten nu een aanzienlijk verlengstuk qua bereik, dankzij een extra tussenschakel .”

Verschil in kwaliteit

Pas wanneer de klant bestelt, en dit voor minimum 30 euro, koopt Lokkal op zijn beurt bij de geselecteerde leveranciers. Zo hoeven ze geen stock aan te leggen en vermijden ze de voedselverspilling van onverkochte goederen. Zij brengen de bestellingen vervolgens drie keer per week aan huis, voorlopig weliswaar alleen in de provincie Antwerpen en in enkele steden in Vlaams-Brabant. “ Het voordeel voor de consument is precies hetzelfde als voor ons: zo leert hij op zijn beurt nieuwe producten kennen , en dat zonder dat hij daarvoor de auto hoeft te nemen”, gaat Olivier verder.

Als consument betaal je natuurlijk voor de thuislevering. En ook het ambachtelijk assortiment van Belgische producten is eerder prijzig in vergelijking met wat je in de supermarkt betaalt. “Met hun online versmarkt willen de initiatiefnemers dan ook het verschil niet maken met de prijs, maar wel met de kwaliteit”, weet Olivier. “ Dat betekent overigens dat wij als producenten een correcte prijs krijgen voor onze producten , wat natuurlijk ook een reden is waarom ik hierin meestap.”

Extra afzetkanaal

In het geval van boer Olivier gaat het om eieren en om artisanaal gedroogde pasta die gemaakt is van de kleine eitjes die hij anders moeilijk verkocht krijgt. “Wat ik precies mag verwachten van dit extra afzetkanaal, kan ik nu nog niet goed inschatten. In ieder geval is het een manier om niet al mijn eieren in dezelfde mand te leggen”, knipoogt hij. “ Ik heb namelijk veel klanten in de horeca, die ik nu al lange tijd niet meer kan bevoorraden . En dat terwijl mijn kippen natuurlijk wel eieren blijven leggen in hun mobiele stal.”

De app Lokkal is te downloaden in de App Store of op Google Play. Meer info: www.lokkal.be. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier