Boe-tique in Nieuwstraat in Izegem verkoopt nu ook kranten

Sophie Cortvriendt in haar zaak waar ze het gamma helemaal veranderd heeft.© Frank Meurisse
Sophie Cortvriendt in haar zaak waar ze het gamma helemaal veranderd heeft.© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In de Nieuwstraat 3 kun je sinds kort ook persproducten kopen en op de Lotto spelen. Sophie Cortvriendt (48) gaf haar zaak een nieuwe wending, maar blijft ook nog wat dameskledij verkopen. “Ik mik nu ook op de schoolgaande jeugd, want ik verkoop hier ook snoep en gekoelde dranken.”

Haar winkel in de Nieuwstraat ging vroeger door het leven als Camille Fashion & Nails, maar die werd recent herdoopt tot Boe-tique. “Het is een boetiek waar je ook de boekjes kan kopen”, verduidelijkt Sophie die uit Tielt afkomstig is, maar al tien jaar in Izegem woont. Ook hier was het corona die voor de switch zorgde. “Ik was toe aan iets anders, maar ik blijf hier ook nog een deel damesmode verkopen. Maar het wordt in hoofdzaak een krantenzaak.”

En daarmee vult Sophie een gat in de markt. Kiosk Martine aan de Heilig Hartkerk heeft de deuren gesloten en waar vroeger drukkerij Nonkel was, is nu Outrance Foodbar gevestigd. “Dat speelde eerlijk gezegd niet mee in mijn beslissing. Het is pas achteraf dat mensen me daarop gewezen hebben. Maar het is inderdaad zo dat je pal in het centrum geen dergelijke zaak meer had. Daar is nu verandering in gekomen.”

“Ik mik ook op de schoolgaande jeugd die hier vaak passeert”

Voor Sophie betekent het ook dat ze iedere dag vroeg uit de veren mag. De mama van drie kinderen, waarvan er nog twee bij haar wonen, draait er haar hand niet voor om. “In het begin is het wat wennen, maar ondertussen heb ik er al geen probleem meer mee. Iedere morgen open ik om 6 uur de deuren, om 18 uur sluit de winkel. Maar van 13.15 tot 14.30 uur hou ik mijn middagpauze.”

Ondertussen mag Sophie ook de Lotto-producten verkopen. “Daarvoor moest ik een speciale opleiding volgen.” Naast de gebruikelijke boekjes en kranten – waaronder dus ook De Weekbode – kun je in Boe-tique ook terecht voor koffiekoeken, snoep en gekoelde dranken en tabaksproducten. Dat er geen parking voor haar deur is, ervaart Sophie niet meteen als een nadeel. “In het centrum woont ook een ouder publiek die vaak te voet op weg is. En ik mik ook op de schoolgaande jeugd die hier vaak voor mijn deur aan de lichten staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier