Black Friday-gekte palmt ook Kortrijkse shoppers in

Van 23 tot 25 november organiseren shoppingcenter K in Kortrijk en Shop in Kortrijk een Black Weekend. Ook Ring Shopping surft mee op de Black Friday-hype en voorziet vrijdag een Shopping Night tot 21 uur.

© LOO

Black Friday komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is de dag na Thanksgiving waarop Amerikanen elkaar onder de voet lopen voor de gigantische kortingen die grootwarenhuizen op die dag geven. In de VS kamperen mensen soms dagen op voorhand om hun slag te kunnen slaan op Black Friday. In Kortrijk zal het wellicht zo een vaart niet lopen. “Op vrijdag organiseren we een after-work drink”, vertelt Gaëlle Verlinde van K in Kortrijk. Ook in het stadscentrum blijven de winkels open en is er koopzondag.

2.000 gadgets

“Op zaterdag en zondag komt Sinterklaas langs. Je kan hem vinden in zijn Sinthuis tussen 14 en 18 uur op de eerste verdieping. Alle kindjes mogen gratis met hem op de foto en krijgen een verrassing. Daarnaast geven zowat alle winkels korting. Welke kortingen waar zullen geven worden zal je zien op de website. De winkels kiezen dat zelf.” Onze favoriete actie is wellicht die van de butlers. “Er zullen overal mannen en vrouwen in pak mensen aanspreken. Zij dragen dan je boodschappen naar de auto. Je mag hen wel niet mee naar huis nemen”, lacht Gaëlle nog.

Ook in de winkelstraten valt vanalles te beleven. “Op vrijdag van 16 tot 20 uur vertoeven Batman en Robin in het stadscentrum”, weet Emilie Delorge van Shop in Kortrijk. “Op zaterdag en zondag delen we met Shop in Kortrijk dan weer 2.000 gadgets uit aan de voorbijgangers. Dat gaat van sleutelhangers tot herbruikbare shoptassen. Ook de handelaars zetten hun beste beentje voor om helemaal in de sfeer te komen. Je herkent de deelnemende handels- en horecazaken aan de sticker op de etalage.” Tijdens Black Weekend vindt ook de rallywedstrijd 6 Uren van Kortrijk plaats. “Ideaal voor families die samen naar Kortrijk komen. Terwijl de dames shoppen, kunnen de papa’s met de kindjes naar de blinkende bolides gaan kijken.”

Nocturne in Ring

Ook Ring Shopping zet alle zeilen bij voor Black Friday. “We gunnen onze klanten meer shoptijd en blijven vrijdag extra lang open, tot 21 uur”, vertelt Charlotte Tahon. “Naast de uitzonderlijke kortingen in bijna alle winkels, trakteren we de klanten vanaf 16 u. op gratis cava of virgin mojito en beauty treatments. De vette beats van live Dj Charlie maken de avond compleet.” Alle kortingen en voorwaarden via www.ringshopping.be. (AN/NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.