Bistro Bruno Soepmobiel: een vertrouwd geluid is terug

Bruno Verbrugghe rijdt vanaf volgende week in Wevelgem rond met De Soepmobiel. © SLW
Stefaan Lernout

Weldra weerklinkt in Wevelgem weer het lang vervlogen geluid van de soepkar. Bruno van de gelijknamige bistro levert soep en gerechten aan huis met zijn Soepmobiel.

Bruno Verbrugghe mocht in zijn bistro op de Grote Markt dagelijks heel wat gasten verwelkomen. Tussen de twee lockdowns in deed hij heel wat inspanningen om zijn restaurant coronaveilig te maken door onder meer tussen alle tafels schermen te plaatsen. Nu schakelt hij noodgedwongen opnieuw over op takeaway. “Dat loopt, maar niet zoals het zou moeten”, zegt hij.

“Daarom bedacht ik een nieuw plan. Je kent misschien nog de Soepkar. Die reed vroeger rond in Wevelgem, vaak in de voormiddag. Je kon ze al van ver horen door een muziekje dat de klanten naar buiten lokte. Wel, zoiets wil ik ook doen. De bestelwagen is al omgebouwd, ik wacht nog op de belettering en de officiële leurderskaart.”

Met megafoon

Bruno hoopt vanaf volgende week te kunnen starten. Net zoals vroeger zal zijn soepmobiel uitgerust zijn met een klankinstallatie waaruit muziek zal schallen. “Mijn dochter Sarah zal me vergezellen, via een megafoon kunnen we zo de buurt verwittigen van onze komst en bijvoorbeeld omroepen welke soep we in de aanbieding hebben.” (lacht)

Het aanbod in de soepmobiel zal bestaan uit vijf soorten soep en een vijftal gerechten zoals hutsepot, macaroni en een stoofpotje. De prijzen houdt hij erg democratisch, zo kost een liter soep vier euro. “Alle voedsel moet opgewarmd worden, mijn soepen bevatten ook geen room. Alles gebeurt volgens de voorschriften van de voedselinspectie. Ik heb er alle vertrouwen in, waar ik eens mag leveren mag ik haast altijd teruggaan.”

Ook gerechten aan huis leveren

De Soepmobiel rijdt iedere weekdag uit tussen 17 en 20 uur. Hoe zijn traject er precies zal uitzien valt nog af te wachten. Via de mobiel levert Bruno ook de gerechten aan huis die besteld worden via de takeaway. “Je kan bij ons nog steeds een scampi, een vispannetje of bijvoorbeeld parelhoen bestellen”, zegt hij. Best via mijn nummer 0471 86 00 94. “Stel dat je de soepmobiel gemist hebt, een telefoontje volstaat en wij komen alsnog langs om je te bestellen.”

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.