Bioshop Mordan gaat na 33 jaar weg uit stadscentrum Oostende

Zaakvoerder Hans Cooman sluit de deuren van de bio- en natuurwinkel Mordan in de Christinastraat. © Peter Maenhoudt
Gillian Lowyck

De bekende natuurwinkel Mordan trekt weg uit het centrum. Maar: de winkel houdt er niet mee op. Het filiaal aan de Torhoutsesteenweg blijft bestaan én er komt zelfs een nieuwe winkel in de Edward Vlietinckstraat.

Bioshop Mordan trekt weg uit de Christinastraat. “De vijf panden waarin de winkel gevestigd is, dateren van 1850. Verder oplappen heeft geen zin meer”, zucht zaakvoerder Hans Cooman. Maar er zijn nog meer redenen: “Drie van onze vier beenhouwers zijn ondertussen pensioengerechtigd. Ik vind niemand om hen te vervangen.”

“Bovendien is de concurrentie bij biowinkels de laatste jaren ook heel groot geworden. Dit maakt het financieel niet meer interessant om een grote winkel uit te baten. Ook de toegankelijkheid van het centrum wordt alsmaar minder: uitgebreid shoppen met de auto is amper nog mogelijk. En voedingsmiddelen wegen nu eenmaal meer dan kledingsstukken …”

Uitbreiding en nieuw filiaal

De gebouwen in de Christinastraat zullen verkocht worden en nadien afgebroken. Maar dit is niet het einde van Mordan: “Nee, zeker niet. Onze winkel in de Torhoutsesteenweg blijft bestaan. We hebben daar een fantastische equipe en hebben geïnvesteerd in een uitbreiding.”

“Bovendien openen we een nieuwe zaak in de Edward Vlietinckstraat. Daar komt een grote toonzaal voor de Green Sleep matrassen. We zullen er bepaalde productgamma’s uitgebreid aanbieden zoals bijvoorbeeld onze eigen kruidenpreparaten.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier