Bioscoopuitbater Kinepolis volgt Ardo op als Onderneming van het Jaar

CEO Eddy Duquenne ontving de award voor Onderneming van het Jaar uit handen van Koning Filip. © belga
Redactie KW

Bioscoopuitbater Kinepolis is dinsdagavond bekroond met de titel “Onderneming van het Jaar” 2019. Dat meldt EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert. De wieg van de Kinepolis Group staat in Harelbeke.

CEO van Kinepolis Eddy Duquenne ontving de award uit handen van koning Filip. Kinepolis volgt voedingsgroep Ardo uit Ardooie op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Kinepolis boven de andere finalisten: het Limburgse hr-bedrijf Actief, het Antwerpse familiebedrijf actief in de bouwsector Aertssen en schoenenwinkelketen Torfs uit Sint-Niklaas.

Uitbreiding naar VS

“Naast de indrukwekkende expansiestrategie, die recentelijk een hoogtepunt bereikte met de uitbreiding naar de Verenigde Staten, valt Kinepolis vooral op door het ’empoweren’ van zijn medewerkers en het creëren van extra toegevoegde waarde aan de klantervaring”, zegt Michèle Sioen, voorzitster van de negenkoppige jury. “Dit alles gebeurt met oog voor het milieu, met name door het invoeren van energiebesparende technieken, het uitvoeren van duurzame renovaties en het incorporeren van de nieuwste bioscooptechnologieën.”

Opgericht in Harelbeke

De Kinepolis Group werd opgericht in Harelbeke door wijlen Albert Bert. Hij breidde eind jaren ’60 de buurtbioscoop Majestic in Harelbeke uit tot een complex met twee zalen en lanceerde samen met zijn schoonzus Rose Claeys-Vereecke in 1988 Kinepolis Brussel. Met 25 zalen was dat ‘s werelds allereerste megaplex. In 1997 werd Albert Bert door het weekblad Trends verkozen tot Manager van het Jaar. Hij overleed in mei 2002. Zijn zoon Joost Bert wisselde in 2018 de functie van CEO voor die van voorzitter van de raad van bestuur.

Eddy Duquenne (links) volgde in 2018 Joost Bert op als CEO van Kinepolis.
Eddy Duquenne (links) volgde in 2018 Joost Bert op als CEO van Kinepolis.© BELGA

(BELGA/PL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten