"Ik ben eigenlijk bio-ingenieur, maar drie jaar geleden stapte ik in de zaak om mijn vader wat te ontlasten. Hij sukkelde met zijn gezondheid en vond moeilijk personeel. En uiteraard ben ik al mijn hele leven vertrouwd met de bakkerij."
...

"Ik ben eigenlijk bio-ingenieur, maar drie jaar geleden stapte ik in de zaak om mijn vader wat te ontlasten. Hij sukkelde met zijn gezondheid en vond moeilijk personeel. En uiteraard ben ik al mijn hele leven vertrouwd met de bakkerij."Ook vriendin Nele (28) is geen onbekende. "Acht jaar geleden stond ik hier voor het eerst in de winkel, als jobstudent. Ik leerde Jonathan hier kennen en ik ben nooit meer weggeraakt", vertelt ze lachend. Nele had jarenlang een kantoorjob, maar was meteen te vinden voor Jonathans plan om de zaak over te nemen. "Bureauwerk is niet echt mijn ding, hier ga ik veel meer voldoening uit halen. We weten wat het is om een bakkerij uit te baten en dat is echt een passie." Haar schoonvader pikt in. "Zelfs na 40 jaar ben ik het absoluut nog niet beu."Het is ook de bedoeling dat de ouders van Jonathan 'hun' bakkerij nog niet meteen loslaten. "Ze blijven meehelpen, we houden ook alle recepten, maar gaan onze eigen accenten leggen. En het voornaamste is dat we ons blijven onderscheiden van supermarkten. Artisanale kwaliteit staat voorop", stelt Jonathan. "Voor ons is het afscheid wat dubbel. We zijn heel blij dat onze zoon overneemt en dat we nu de ruimte krijgen om te verhuizen. Maar we zullen hier zeker de eerste maanden nog héél vaak zijn", gaat Miriam verder.De bakkerij is elke weekdag geopend van 05.30 tot 19 uur, behalve op maandag en donderdag. Ook tijdens het weekend staat het koppel klaar vanaf 06.30 uur. "Dat zijn inderdaad lange dagen, en ook 's nachts is het uiteraard hard werken, maar dat hebben we ervoor over. Niemand klopt lange dagen tegen zijn zin: het is een passie." (PNW)