Binnenschip met grootste tonnage ooit in Roeselaarse haven

© Stefaan Beel
Peter Soete

Maandagmorgen meerde de Ms Cheyenne aan in de haven van Roeselare. Het schip loste maar liefst 2.600 ton zand waardoor het meteen het tonnagerecord voor de Roeselaarse haven breekt.

Het was nog niet meteen zeker wanneer precies het binnenschip zou aanmeren aan de kademuur van Depot Zandhandel Roeselare. Er waren werken gepland aan de sluis van Vijve en dat kon voor enige vertraging zorgen. Maar omstreeks negen uur maandagmorgen lag het twaalf weken jonge binnenschip al aan de kademuur en kon het lossen beginnen.

“De Ms Cheyenne is heel licht gebouwd en kan een gigantische lading vracht vervoeren”, vertelt Dimitri Debussche, coördinator van Depot Zandhandel Roeselare. “Dit schip brengt om en bij de 2600 ton mee naar Roeselare en dat is meteen de hoogste tonnage die hier ooit per schip is aangevoerd.”

“We weten niet hoeveel keer de Ms Cheyenne naar Roeselare zal komen. Dit schip is geen eigendom van onze firma natuurlijk en alles hangt af van de vrachten die de schipper heeft. Maar ik denk wel dat we de Ms Cheyenne enkele keren in Roeselare zullen zien.”

Wie de Ms Cheyenne met eigen ogen wil zien, kan dit nog de hele dag. Vandaag wordt het schip gelost en morgenochtend wordt het opnieuw geladen en vertrekt het.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.