Binnenkort nieuw ijs- en eethuis op de Grote Markt Poperinge

Bart Mostaert start met nieuw project Goeste op de Grote Markt - 0488 565950
Redactie KW

Amper twee en een half jaar na de opening van l’Heritage op de markt van Poperinge starten eigenaars Bart en Gerlinde met een tweede zaak een vijftig tal meter verder, eveneens op de Grote Markt. ‘Goeste’ wordt een ijs- en eetsalon. Tegelijk voorziet het pand in een nieuw en groter atelier.

Bart Mostaert en zijn vrouw Gerlinde Torreele wonnen in 2018 de wedstrijd ‘win je winkel’. Ze konden hun droom waarmaken en baten sindsdien ijssalon en streekproductenwinkel l’Heritage uit. “We merken dat het atelier van het ijssalon in Poperinge en Reninge wat te klein wordt en dat er op beide plaatsen geen mogelijkheid is om uit te breiden”, aldus Bart Mostaert. “Ook de afstand tussen Reninge en Poperinge begint wat te veel te worden. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw en groter atelier in Poperinge. Toen een pand leeg kwam te staan op de Grote Markt, op slechts enkele meters van de huidige winkel, was dit een kans die we niet konden laten liggen.”

“L’Heritage blijft bestaan. Met onze nieuwe zaak mikken we op een ander publiek”

“We kochten het pand waar vroeger het ING-filiaal gevestigd was. Het plan was om in april te beginnen met de verbouwingen, maar door de coronamaatregelen zien we dat stilletjes aan achteruit schuiven. We zouden wel graag nog steeds rond de zomermaanden openen. De bedoeling is om achteraan het pand een nieuw atelier te maken en vooraan een ijs- en eethuis. L’Heritage zelf blijft uiteraard bestaan voor alle take-away ijs en koffies en de streekproducten. Maar mensen die iets meer tijd hebben en in alle rust iets willen eten of drinken, zullen in ons ijs- en eethuis terecht kunnen.”

“We willen met onze nieuwe zaak vooral gaan werken met lokale producten en zetten in op de beleving van onze talrijke streekproducten. Het is niet de bedoeling om warme gerechten te gaan serveren, maar wel ijscoupes en desserts, alsook een kleine hap of iets als een charcuterieplankje. Voor de taarten werken we samen met Atelier Hortense uit Reningelst. Onze bierkaart zal alleen maar uit lokale bieren bestaan. De nieuwe zaak ligt op de Grote Markt, aan de zonnekant, waardoor we ook een terras kunnen zetten. We mikken met onze nieuwe zaak op een ander publiek”, aldus nog Bart.

Streekgebonden

“Als naam kozen we voor ‘Goeste’. ‘Grote goesting’ is reeds de noemer waaronder toeristische zaken van de Westhoek gebundeld worden. In onze winkel hebben we al een aantal producten ontwikkeld die daarnaar verwijzen. Bijvoorbeeld onze picknickmand heet de ‘mand vol goesting’. We wilden de naam van onze nieuwe zaak nog meer streekgebonden maken en kozen daarom voor ‘Goeste’. We maakten ondertussen ook ons logo bekend en zijn eigenlijk klaar om erin te vliegen. Nu nog hopen dat de verbouwingen binnenkort kunnen starten”, besluit Bart. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier