Bijna 1 miljoen euro Vlaamse steun voor DV Fresh Pittem

De Vlaamse Regering kende vrijdag strategische transformatiesteun van 951.913,90 euro toe aan DV Fresh in Pittem. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

© belga

DV Fresh is de grootste verwerker van verse groenten in Vlaanderen. Er worden een 200-tal eindproducten aangeboden, gaande van bulkgroenten, salades en groentemengelingen in zakjes tot kant-en-klare maaltijdsalades.

Met de transformatie wil DV Fresh nieuwe producten en productcombinaties aanbieden, en sneller en flexibeler kunnen inspelen op de markt- en consumententrends, en dat alles in een nieuwe hal van ca 10.000 m². “Het bedrijf wil pure groenten aanbieden en de houdbaarheid van de groenten significant verhogen. Ook zullen kleinere individuele verpakkingen gemaakt worden om food waste tegen te gaan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

Zowel op product- als procesniveau zullen er ingrijpende wijzigingen plaatsvinden. Zo worden de processen in een nieuwe innovatieve automatische productieflow gegoten. Door het transformatieproject wil DV Fresh verder duurzaam groeien a rato van minimum 10% omzet per jaar. “Dit project is de grootste transformatie in de geschiedenis van het Pittemse bedrijf. De totale investering bedraagt ruim 13,6 miljoen euro. De Vlaamse regering ondersteunt de transformatie met 951.913,90 euro”, zo besluit Bert Maertens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.