Biertjes van ‘Brugse Beer’ voorgesteld in aanwezigheid van Jean Blaute

Jean Blaute met Stephane Kolijn. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In Brugge werden woensdagavond de drie biertjes van de nieuwe bierfirma ‘Brugse Beer’ voorgesteld aan pers en publiek.

Stephane Kolijn en zijn bierfirma Brugse Beer haalden eerder al uitgebreid de pers. Toen omdat brouwerij De Halve Maan, bekend van het biertje Brugse Zot, en brouwerij Alken Maes, die toen het bier Brugs witbier brouwde, de man voor het ‘merkenbureau’ voor de Benelux hadden aangeklaagd wegens het gebruik van de naam ‘Brugs’ in de naamgeving voor zijn bier.

Het woord ‘Brugs’ samen met de vermelding ‘Beer’ zou volgens deze brouwerijen te veel doen denken aan hun bieren. De instantie stelde beide brouwerijen echter in het ongelijk en Stephane Kolijn liet niet na deze juridische overwinning ruimschoots bekend te maken in de media. Door deze betwisting moest hij dus eerder de lancering van zijn Brugse Beer biertjes uitstellen, maar nu dit euvel van de baan is, zag Kolijn zijn kans schoon om zijn bieren eindelijk aan pers en publiek voor te stellen.

Dat deed hij dan woensdagavond bij zijn eigen taverne-hotel Leopold op ‘t Zand. Voor de gelegenheid kwam Jean Blaute, notoir bierliefhebber en presentator van het programma Tournée Generale, een causerie geven over zijn ervaringen met bier en het programma dat hij er samen met Ray Cokes over maakte. Twee zythologen kwamen toelichting geven bij de ‘loof and taste’ van de drie blonde biertjes: de lichtste variant genaamd ‘6’, de zwaardere ‘9’ en de zeer stevige ’12’, telkens vernoemd naar hun percentage alcohol. De biertjes gingen alvast goed binnen bij de aanwezigen, vrienden, kennissen en sympathisanten van sympathisanten van Stephane Kolijn, die trouwens ook net jarig was, en zijn biertjes.

Een kleine rondvraag onder de aanwezigen liet uitschijnen dat de ‘9’ het populairste biertje was. Zaakvoerder Stephane Kolijn liet niet al te veel in zijn kaarten kijken over zijn zakelijke plannen, maar we begrepen toch dat hij voor een groot stuk rekent op export en in dat opzicht heel wat internationale naambekendheid wil verwerven. In Brugge zal het biertje alvast te verkrijgen zijn bij biercafé Cambrinus, de eerste grote klant, die meteen vijf vaten bestelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier