Bierkasteel Emelgem breidt uit met bruine kroeg

Redactie KW

Op 1 december opent in het Bierkasteel Michelles Pub. Het wordt een ietwat bruine kroeg waarin alle bieren van de brouwerij Van Honsebrouck gedegusteerd kunnen worden.

Michelles Pub is genoemd naar de 19-jarige dochter van brouwer Xavier Van Honsebrouck. Hiermee is de brouwersfamilie toe aan de vijfde generatie. “Ik heb net een butleropleiding afgewerkt en die komt hiervoor goed van pas”, zegt Michelle Van Honsebrouck. Bedoeling van de pub is een verlengde te creëren van de brasserie die er nu al is. “Hiermee kunnen bezoekers van de brouwerij of passanten halt houden zonder dat ze zich ongemakkelijk voelen omdat ze in het restaurant moeten plaatsnemen”, verklaart marketingverantwoordelijke Bruno Lambert. “Er zullen ook snacks uit het vuistje verkrijgbaar zijn. Let wel, we willen hiermee de Izegemse horeca geen concurrentie aandoen. Daarom sluiten we bijvoorbeeld al om 20 uur.”

De eigenlijke pub wordt ingericht in wat voorheen de Troonzaal was. “Een feestzaal die op haar beurt elders een locatie krijgt”, klinkt het nog. Het Bierkasteel kreeg in zijn eerste werkjaar 50.000 bezoekers over de vloer.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier