Bezoek aan kapsalon/tapasbar ‘La Mia Passione’ in Izegem is als een reisje naar Italië

Ilaria Arnone en haar vriend Giuseppe Morreale hopen straks ook volk in de bar bij hun kapsalon te kunnen ontvangen. (foto Frank)© Frank Meurisse
Ilaria Arnone en haar vriend Giuseppe Morreale hopen straks ook volk in de bar bij hun kapsalon te kunnen ontvangen. (foto Frank)© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Ilaria Arnone en haar vriend Giuseppe Morreale wonen sinds kort in Izegem. Ilaria groeide op in Oudenaarde, maar werkte ook vijf jaar in een kapsalon in Zottegem. Ze wou haar eigen zaak en kwam zo in de Roeselaarsestraat 65 in Izegem terecht.

“Mijn tante, die in Roeselare woont, had gezien dat het pand hier te koop stond en tipte me. Hier was vroeger een kinderkledingzaak gevestigd en het pand leek ons geschikt om onze droom waar te maken. De naam van de zaak, (Mijn Passie), straalt dat ook uit.”

Ilaria knipt zowel dames, heren als kinderen. “Ik heb zowel klassieke als moderne snits in de vingers. We werken uitsluitend met Italiaanse producten. We doen ook make-up en extensions. Momenteel werken we enkel nog op afspraak, maar bedoeling is dat we hier iedere dag – behalve zondag – open zullen zijn.”

Van Siciliaanse afkomst

La Mia Passione is niet enkel een kapsalon, het is ook een bar waar Giuseppe zijn ei in kwijt kan. Achter een brede toog die zich aan de straatkant van de zaak bevindt, verraadt een pizza-oven dat je meer kan dan iets drinken. “Giuseppe zal hier inderdaad pizza’s klaarmaken, maar ook allerlei andere Italiaanse gerechtjes. Dat serveren we dan met Italiaanse aperitiefjes, een biertje of je kan hier ook een koffie drinken.” Het jonge koppel heeft een druk bestaan.

“La Mia Passione is mijn droom, die van Giuseppe is in Deerlijk gevestigd. Daar baten we ook een Italiaans restaurant Anima e Cuore (Hart en Ziel) uit in het gehucht Sint-Lodewijk. Dat is geopend van donderdagavond tot en met zondag. Ook daar ga ik helpen.”

Giuseppe is sinds acht jaar in België. “Hij is net als mijn familie van Sicilië afkomstig. We wonen hier ook in Izegem en hebben het al naar onze zin. We hebben goede buren en werden met open armen ontvangen. We houden ook van de charme van een kleine stad. De mensen die hier langs komen, willen we het Italiaans gevoel geven, alsof je een klein reisje naar Italië maakt.”

Vaste openingsuren heeft het kapsalon/bar nog niet. “We bekijken hoe het verder evolueert na corona. Maar mannen die hun echtgenote willen vergezellen naar de kapper, kunnen hier dus genieten van een drankje. En omgekeerd natuurlijk ook.”

www.lamiapassione.online

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.