Betty Eeckhaut is nieuwe voorzitter ad interim in raad van bestuur Milcobel

Redactie KW

Tijdens de algemene vergadering van de zuivelcoöperatie Milcobel werden de mandaten van voorzitter Dirk Ryckaert en ondervoorzitter Kris D’haemer niet verlengd. Bestuursleden Betty Eeckhaut en Luc Van Laer werden wel herverkozen als lid van de raad van bestuur voor een periode van vier jaar.

In een persbericht dankt Milcobel Dirk Ryckaert en Kris D’haemer voor hun verregaande inspanningen tijdens de voorbije jaren. “Het transformatieproject dat mede onder hun leiding werd opgestart, zal de komende jaren ongetwijfeld z’n vruchten opleveren voor de coöperatie”, klinkt het.

Beide bestuurders zouden echterafgerekend worden op de matige resultaten van de groep. De raad van bestuur gaat nu voorlopig verder met zeven leden. Betty Eeckhaut neemt de taak van voorzitter ad interim op zich. De algemene vergadering besliste om een dividend van twee procent uit te keren op het ledenkapitaal van de aangesloten vennoten-leveraars. De algemene vergadering maakte ook kennis met de nieuwe CEO Nils van Dam, die sinds 19 mei in dienst is. De algemene vergadering drukte haar volle steun uit naar de nieuwe algemeen directeur. Hij sprak de intentie uit om nauw samen te werken om te bouwen aan een rendabele toekomst voor de zuivelcoöperatie Milcobel. Het bedrijf zette in 2019 een omzet neer van 1,229 miljard euro en verwerkte 1,65 miljard liter ledenmelk. Milcobel telt 2.525 melkveehouders-leveranciers en 2.000 medewerkers, verspreid over zeven productielocaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier